Red Lollipop ~~My CoLourFuL HaPpiNeSs~~ : Oops!!I'm 19 Oledy??

Saturday, July 13, 2013

Oops!!I'm 19 Oledy??


Sanah helwah to Me~~
Sanah helwah to Me~~
Sanah helwah to Me..
Sanah helwah to Me!!



Assalamualaikum!!
haha..cam hape nyanyi utk diri sendiri..ngeh3

okay,,today i'm officially 19!!

ohmaiii!!seyesly???

bila masa lak aku umo 18??
tetibe dah 19??

adushh!!begitu cepat masa berlalu..
udah 19 upenye aku nih..
ad org tue ckp aku da tua..
haha..knape??nk meminang ke??kwang3

hum..dengan umur yg semakin bertambah,,
bermaksud semakin pendeklah usiaku di dunia ini..
bermaksud aku semakin menuju ke alam yg seterusnya..
bermaksud semakin suntuk waktu aku di sini..
Allahuakbar..Astaghfirullah..
semoga Kau ampuni dosa-dosaku yg banyak seperti buih di lautan ya Allah..



seyesly,,
birthday kali ni TERSANGATLAH berbeza drp yg sebelum2 ni..
in fact,way too different..

this is da first birthday dalam bulan Ramadan al-kareem..
this birthday,aku alami dgn bermacam-macam perasaan yg melanda..
sebelum ni xde birthday cmni..

sambut birthday??
aku pn da lupa bila last sambut birthday..
masa darjah 6 rsenye last birthday party..
xla party sangat..
makan2 ala2 budak2 ngn kengkawan kt umah jerr..

memang family aku xbuat party ke majlis ke apa ke..
cz aku punyer adik-beradik ramai kut!!
xlarat nk bikin majlis sokmo..
kalo punya girlss ramai xpe la jgk..
ni sume boys except me,mana nk larat..kwang3

so aku da xkisah sangat xbuat event apa2..
da terbiasa..kui3

cukuplah doa n wonderful wishes from my family..
from my great eifjan,
from my teachers,
from my frends all over da world..
ceh!!world la sangat kn..hahah
facebook tu xyah cakap,penuh wall aku ngan wishes..hihihi
but,i prefer doa ekceli..peace!!



birthday kali ni aku jalani dgn seribu satu perasaan..
gembira kerana dpt banyak doa drp sume orang,
tapi dalam masa yg sama sedih kerana 'sesuatu' itu,
juga perasaan dunno-to-mention bila they keep calling me dr.farah.

oh memang aku xtau nk react cemana..
if n only if they knew what had happened to me,
of course they won't call me that..

seyesly ramai giler kott yg panggil aku dgn panggilan tu..
aku pn xtahu bila masa panggilan tu lekat kat bibir dyorang..
paling aku terkejut bila dpt tau budak2 tamhidi just simply mention me as that bila mngumpat o bcakap ttg aku..
see that??aku xtahu pn dyorg bahasakan aku camtu..
fikir2 balik..DAHSYAT GILERR!!

my bestie told me,
"PhD in da making pon ad that title what??"

haha..of course it is not just bout title..
i'm just..u know,,pelik sangat2!!!

how on earth??
aku jer pulak tuh!!
org lain yg memang doc-to-be tu xda plak dyorg panggil camtu..
once again..DAHSYAT GILERR..
hahaha

xpe lah..i'll just nikmati dulu panggilan tu..
aku anggap tu doa drp mereka..
aku pn xpasti lagi hala tuju hidup ni..
tgh mintak doa dan petunjuk dari Allah,
bukan untuk dapat masuk medik,,
tapi untuk sesuatu yang mendekatkan diriku padaNya..

hah!
yang ni pon 1 hal,
aku risik2 la jgk berkenaan course yg aku dpt tu,,
nanti2 lah aku citer ap yg aku dapat..hua3
terkezut tahap meoww aku bila tgk cara pemakaian senior2,
cara hidup dyorang..
jauh jiddan beza ngn lifestyle zaman aku tamhidi medik ni..

well,,bukanla aku nk judge a book by its cover..
but sometimes the cover itself brings da expectations,right..
aku takut sbenarnya..
aku takut kalo2 aku terjebak jd camtu..
aku bukanla kuat sangat..
aku bukanla baik sangat..
kalo digoda2 xmustahil aku jadi cmtu..
na'uzubillah!!

sebab tu aku berharap sangat..
semoga apa yang Allah kurniakan padaku lepasni dapat mendekatkan aku kepadaNya,bukan sebaliknya..in shaa Allah



hum..birthday kali ni jugak aku banyak berendam air mata..
semua perisa ad..
perisa gembira,perisa sedih,perisa touching,
xtau la awat yg senang sgt bikin drama ayaq mata 2,3 hari nih..
kui3..
setiap kali aku dpt love messages drp my besties,
setiap kali tu aku nanges..
yang peliknya,,nangis sambil senyum tuh,
kalo orang tengok konpem cakap aku sewel..haha
subhanallah!!
aku beruntung punya mereka :)
luv u muchos3 my babes!! <3<3<3

xketinggalan,,
birthday present!!
ngeh3..tua2 pn nk present lagi..
aah!!ad i kesah??haha

aku dapat new blouse from my mummy!!
gorgeous banget!!
for me laa..hihi
pluss,,hari ni boleh kira jadik princess la kat umah..
menu pilihan berbuka,aku conquer..
haha..sengal!
ayam golek,puding coklat kastard,coconut shake..
yummeh!!ngeeee..
kerek punya akak!!

hummm..itulah yang terjadi pada birthday aku kali ni..
well,,memang birthday tu just a day,
not more than that..
sebelum ni pon aku biasa je bila birthday,
tapi birthday tahun ni,
bawa seribu satu rasa dalam hidup aku..
maybe aku akan ingat 13 Julai 2013 sampai bila2..


du'a for myself :)
well,,my name is colourful happiness,right??hehe
I'll try my best to be da best Farah Alwani ;)

that's all for now,
wassalam..





2 comments:

  1. happy burfday :-)...btw,suka sgt ayat ni
    "well,,bukanla aku nk judge a book by its cover..
    but sometimes the cover itself brings da expectations,right.."

    ReplyDelete
  2. baru baca ur comment..hehe..well,thanx!!

    ReplyDelete

Copyright© All Rights Reserved mycolourfulhappiness.blogspot.com