Red Lollipop ~~My CoLourFuL HaPpiNeSs~~ : September 2014

Monday, September 22, 2014

20 Facts About Me

Bismillahirahmanirrahim..

hehehhhh..couple weeks ago tersangatlah famous sefemes amos hashtag 20 facts about me ni..
and one of my chinggu pun tag aku jgk dekat instageram,suruh tulis pasal facts about me..uuuuuuu curiousity kills the cat,huh!!ngeh3

around 2 weeks after being tagged,rasa macam terbuka hati la jugak nak tulis..plus,time tuu aku datang awal plak ke kolej kediaman,konon2 nak cop bilik,turns out,bilik dah ditentukan..feeling yeayy bila roomates seme sama course..tapiii,,,big problem,,blok aku duduk ni dulu blok lelaki,tapi dy bagi kat pompuan..so,kiranya aku berjiran dengan blok lelaki..paling dahsyat bila selak langsir,bleh hai2 bye2 ngn budak laki blok sebelah..hahaha
memang tak best giler aaa xleh bukak tingkap..
tapi bila keluar pegi kelas,selak aaa langsir biar masuk udara sket..macam hape daaa xbukak tingkap..toing3
 tapi tak leh lawan problem wifi connection aaa...
ya ampun!!macam biskut!!nak online pun susah..sobsssss 
nak pengsan kowt bila dah taip panjang2 berjela2 kat caption IG tu,tetiba failed to upload!
ohmyyyy!!
so I decided to write it here..
naseb ada blog kan??haha

err~~macam berjela sangat je into dy kan??
ok sorry..haha
dah lama tak menulis,sooo naik sheikh sket..bhahaha XD


 


sape ntah cakap aku nampak tinggi dalam gamba ni..bajet retis gitteww!!kah3

okay,,here goes my unique facts about me..
uniklah sangat kan??toing3
challenge sket!
baca dalam satu nafas,cer tengok boleh ke idok..hiksss ;)

1. Farah Alwani means colourful happiness..so,this answers why I'm a cheerful person.. ;)
2. 1st n only daughter in da family,hav 5 younger brothers,who act as my bodyguardsss..n I luv em muchoss..hiksss
3. Garang..tp,at da same time,takut kalo org marah2..uishhh seriauuuu!!
4. Riak muka nampak sombong,(sbb xsenyum kut) tapi mudah nk get along wif people..
5. Love to get involve in programmes,camps,talk or whatsoever,at least,as a participant sajooo..xreti duk diam..
6. Seorang yg suka lasak thingy..tp kurang berkesempatan sgt utk get involve..impian,,nk hike up much mountains n hills selagi punya peluang,insyaAllah..my highest record,almost 2000 m high Mount Nuang.. ;)
7. Lidah tak tahan pedas tp paksa jugak makan especially sambal nismilan sbb rasa dy MasyaAllah sedap jiddan3 though sampai berair mata hidung seme..kih3
8. Tak specify minat thdp sesuatu genre lagu atau drama atau movie,asalkn best,seme layann!!kiranya general laa..so,,sangat sukaaaa nyanyi even suara xsedap..toing3 :P
9. Entah kenapa "toing3" tuu dh macam trademark yg dkenali ramai..konon!!bhahaha
10. Someone yg gila2 and a kanak2 ribena tapi serius ketika bekerja,individual or in group..
11. Selalu menggila wif my wonderful babes,,@faziramuhammad
 @eifjanfarah @syazza_sowi @wardahamanisabri  @ctsyazanaafiqah or da so called EIFJAN..ngeh3
12. Kalo rajin,mmg suka masak something new..more to baking ekceli,n dessert is my interest..kalo yg lauk2 tuu kna paksa sket aa baru rajin nk masak..oppsss!!
13. Tersangatlah suka makan tapi saiz badan tak naik2 n underweight..so,stop suruh ambe makan banyak2..uhuk3..tapiii,,tersangatlah slow motion in eating,kalo mkn ramai2,selalu abes paling last..
14. Independent person..mmg dr kecik diajar berdikari,xbergantung kt parents selagi boleh settlekn sendiri,even just fly from da nest since tamhidi jea..mungkin sbb ank sulung kut..
15. Love to read,love to write..time dtg mood jejiwang,abes aaa..ooh exception to study..haha
16. Suka bersharing moment ngn member,sbb suka dgr pendapat org,though kdg2 tersentap sendiri ngn komen2 ituuu..uhuk3
17. Oohhh!!tersangatlah sukaaa jiddan3 babiesss!!selalu pinjam baby org pastu tenung depa lelama sbb suka tgk innocent look on them,n kulit depa yg lembuuuttt sangat!!just ble dh tua sikit ni,,nk control le eagerness..malu kokram wehh..toing3
18. Kaki merayau..selagi ada kereta,minyak,duit,n geng merayau kt sbelah,,on je pegi mana2..kih3..besenya my EIFJAN ler geng merayaunyaaa..haha
19. Sangat berhati2 bab kewangan a.k.a kedekut sikit,,tapii,,bila rasa teringin sgt nk beli something,kering gak aaa...hihihi
20. Just a simple muslimah,who is still trying to improve herself,fiddunnya wal aakhirah.. ;)

P/s: rasa nk tulis lagi tapi dh limit 20..haha..so,yang ni jelah ehh..nak tau lagi,kena laa kenal sendiri kan??hihikss

bye then!
wassalam.. ;)
Copyright© All Rights Reserved mycolourfulhappiness.blogspot.com