Posts

Showing posts from November, 2014

Judgemental

Bismillahirrahmanirrahim..
hey peeps! uuu hari ni first time aku dapat siapkan lab report tanpa stress,tanpa rushing langsung.. yeay me!ihikss
so nak curi masa sikit untuk cerita pasal sesuatu yang baruuu je jadi kat aku semalam.. ekceli part of it dah lama dah jadi.. tapi semalam tuu aku rasa dahsyat sikit sebab kepala aku memang dah sedia tingtong,tetibe ada laa 2,3 orang main nak cucuk angin plak.. ohgoshh Dia je yang tahu betapa nak meletopsnyaa aku semalam.. sejak aku masuk usim,aku dah boleh laa kawal baran aku ni sikit.. yang mana bertahun lamanyaa aku tak mampu nak kawal baran aku ni haa.. yet,kalo aku tengah tension,tetibe mai uji sabar aku sesedap rasa perisa epal dia je, mintak maaplaa jawabnya..
JUDGEMENTAL
haha..aku rasa nak smirk 1000 kali.. sebab aku sendiri pun sebenarnya tak boleh lari dari sifat ni.. so anggap sajoo ni adalah pesanan untuk diri aku sendiri.. andai bermanfaat,boleh la nak bawak balik.. andai tidak,tinggalkan sajoo d wall inche blog nii..
entah.. maybe being judgemental …

Who Knows Who?

Bismillahirrahmanirrahim..
hum..pepetang hari blogging. well,esaimen siap awal,so may I allocate some moments to share something here? hikss ohh ekceli memang ada nak share something pun,just,,dah lupa la plak input nyaa.. tengoklaa lain masa.. -err kenapa aku rasa macam dah banyak je entry yang dah aku tunda..huk3-
okay dah2 la delay masa..asyik2 nak tulis entry panjang2..capek deh mau bacanyaa.. aiyooo :P
Just recalled back what I've read before..
"kau rasa kau cukup kenal diri kau ke? mana kau tau kau nobody? mana kau tau yg u're not worth to get the best? mana kau tau kau tak setanding dengan those people?"
krik3..
"U know what..? u've only looked at yourself twice..just twice.. first,bila kau tengok cermin.. second,bila kau tengok gambar kau atau video kau what not la kan.. tapi, aku yang ada dengan kau hari2,aku yang tengok kau hari2.. I saw U when u're crying.. I saw U when ur eyes are blinking like stars when u're talking bout love.. I saw U when u're laughing l…

Drops

Image
Bismillahirrahmanirrahim..


Sebelum mula manulis,kena tarik nafas dulu.. kena bertenang dulu.. taknak menulis pakai emosi.. haha
kenapa?sebab aku rasa entry sebelum ni tersangatlah terasa bahang emosi dia..haha well,bila dah menulis time kepala tengah tingtong,camtuu laa.. sorry for my bad. terlalu emosi menyuarakan kehambaran mahasiswa.. terlalu tergesa2 untuk mempertikaikan mahasiswa.. till something happened to my roomate,and her lines keep buzzing in my ears..
"kalo aku cakna sekalipun,perlu ke aku tunjuk kat semua orang?"
ooh that managed to open my eyes.. because I'm also one of them.. yet kenapa aku nak persoalkan orang lain kan?
aku bukan jenis orang yang mahir berdebat bumbambumbam depan orang ramai.. aku bukanlah seorang yang lantang menyuarakan sesuatu.. aku seorang yang menggigil tangannya ketika berada di khalayak ramai.. dan, aku jenis bekerja dalam diam.. apa yang aku tahu,aku buat kerja.. and maybe that is why I'm not interested in MPP thingy.. because I'm not da one wh…

A Leader??

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum.. okay sebelum masuk topik,jom sapu sampah sket kat inche blog ni.. coz tiup habuk is too mainstream..haha humm,dah lama tak menulis kat sini walaupun saaaaaaangaattt banyak benda yang nak aku kongsi..
busy? entah.. macam aku sorang plak yang busy kan.. tapi seyesly sem ni macam tak rasa sangat masa berlalu.. tetibe,,eehhhh dah lepas midsem break dah pun.. exam pun tengah beratur panjang.. kuiz dah start.. tetibe bab2 dalam setiap subjek dah nak sampai ke hujung2 dah.. yet,
"APA JER YANG AKU DAH BELAJAR NI?" "APA JER YANG DAH MELEKAT DALAM KEPALA AKU NI?"
Ohh seyesly!! I'm deeaaaadddd!!! Terasa jawatan sebagai Executive Committee in Bureau of Academics dalam SekreFaST (which stands for sekretariat fakulti sc n tech)(and ohh I know its cool..haha) ni satu beban yang besar buat aku.. terasa alahh bestnyaa tengok dyorang yang tak terlibat dengan apa2 badan pelajar ni..boleh fikir pasal study jea..takyah nak pening2 kepala fikir meeting,prog…