Posts

Showing posts from August, 2015

Travel Diary~ 2 Days in Thailand

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Hey peeps! Ohayou gozaimasu! Arunsawad!
hmmm..just got back from Negara Gajah Putih..apa tu? Thailand opkosss~


oh yeah ekceli xjauh mana pun..over river Golok je..hahahh tapi kali ni special sebab I've stayed there for 2 days.. lagi luas laaa pemandangan dia, pemerhatian bout kehidupan org2 di sana..
Ekceli dah lama nak bertandang ke sana dgn family..tapi asyik tangguh2..ambo pun bukannya selalu cuti pn kan..last2, plan ngn ciksu n poksu utk pegi je sana sorang..senang..haha
so, 170815 tengahari, ciksu datang amik den sesambil pickup hokkaido cake utk servis delivery dy.. and then, benda first yg nak kena settle, hal2 imigresen opkosss.. aku perhati je org2 kat situ buat keje..hihi scan muka, cop2, etc..

pastu, masuk Thailand, pegi tolong dy hantar those hokkaidos kejap, then head for SOMTAMMM ohyeah ohyeahhh~

Somtam ori Thai mari ni seyesly pedas gilos nak pengsannnn!! sambil makan, sambil lap air mata, sambil lap hidung..hahahhh tapi addicting oihh! suap punya suap,,dah…

IKHLAS + REDHA = KETENANGAN

Image
Fara menutup laptop sambil mengesat sisa2 air matanya. Dia baru sahaja selesai menonton filem Cinta Paling Agung yang di 'share' oleh sahabat karibnya.
Sesuatu terdetik di hati..
"Ya Allah..tak sanggup rasanya berada di tempat Miza tu..cemanalah rasanya dicurangi..sesedap rasa je suami dia minta kawen lagi satu..masa mula2 kawen punya laa berterabur janji manis..huh!!"
"Seram pulak nak kawen lepas tengok Cinta Paling Agung ni.." *Tweet sent*
... Pada malamnya, Fara meminta pendapat Inche Tunangnya tentang hal ini.. yang mana tidak pernah gagal memberi pendapat yang matang dan membuka minda.. well, mungkin saja nanti dia dapat melihat dari sudut yang baru?
^^
"Nak tahu takkk..tadi kannn..sy tengok cerita Cinta Paling Agung...pastu kaannn.."
"Pastu??"
"Pastu kann..tetiba rasa seram nak kawen..hehe"
"Errrkk!! pulak dahhh..hahaha"
"Entah..mungkin sebab banyak kali gak kes ni berlaku depan mata..well, ada kwn generalizekan laki be…