Posts

Showing posts from August, 2013

New step,new thing,new world~~

Image
Assalamualaikum!! heyya fellas!!pe habaq??hehe
selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-56 kpd warga Malaysia!!! hmm,,teringin jgk nk kupas isu kemerdekaan ni.. merdekakah kita dalam erti kata yg sebenarnya??
tapi tapi tapi tapi!!!! today me nk cakap pasal,,pasal,, alah!!skarg ni kn musim org start degree.. same goes to me lah.. nk jgk membebel pasal degree..hihhihi
hurmmm.. today is da last day aku berfoya-foya kat rumah ni.. hey!!!believe it or not,, 4 bulan aku goyang kaki kt rumah!!! seyesly xproductive langsung!! ish3.. jgn ikut my perangai ni yep.. xelok utk kesihatan.. ye lah,,hari2 makan tido makan tido je keje..ngeeee XD
so,,agak terkujat jgk laa ble kna trima hakikat yg esok aku da kna tinggal rumah,,tinggal bilik,,tinggal katil,family,,kengkawan..wuwuwu
tp,,perjuangan perlu diteruskan!! udah cukup aku rehatkan badan n minda sepuas2nya slama 4 bulan ni.. time to go back for jihad menuntut ilmu.. hehehe..
2 September 2013.. aku akan bergelar seorang pelajar degree.. first year.. course gapo???
hmm,,kalo…

Sepah Dibuang???

Image
Assalamualaikum wbt..
moga semua berada dlm keadaan sihat sejahtera hendaknya.. hmmm..apa maksud tajuk entry tu??
Sepah??? sepah apa?? bersepah?? pelawak?? no no no..
kata penuhnya ialah,,,  HABIS MADU SEPAH DIBUANG..
biasanya ditujukan buat kaum wanita yg tertindas..
ohh..dah kenapa kau nk kupas tajuk cenggini.. isu orang dewasa kut!!
well,,i'm 19.. considered as young adult,,old teenager.. believe that?? you hav to..kwang3 terpaksa terima hakikat.. xselamanya akan muda..huhu
...
ekceli,,aku terpanggil nk kupas isu wanita ni lpas aku terbaca,,terdengar,,tertengok bermacam jenis cerita tentang penderaan isteri..
sama ada penderaan fizikal,,mahupun penderaan mental,,which will kill the person silently.. yes,,it is killing 'em..
warning awal2!!bahasa agak kasar di sini..huhuhhu



weyy!!pikir logik laa.. dah gila ke hape duk pi sepak terajang,,bg penampar,,lempang,,tumbuk orang pmpuan.. bini sdiri plak tu.. yg dulunya kau sayang bagai nak rak kt dia..
berjanji sehidup semati.. pmpuan yg lahirkan anak2 kau smpa…

Janji manis????

Image
Assalamualaikum!!! heyy!!pekabor u olss?? hope sume sihat2 ;)
hmm..diam2,,tinggal lg 16 hari je sebelum melangkah ke USIM lagi skali.. aku dah nak start 1st year degree USIM dah ni..cepatnye rasa..huhu pasni,,aku akan sambung degree dlm course Teknologi Kimia Industri atau dalam bahasa manjanye,,ICHEMTECH ;) surely new thing to me..
woopss!!ni dah xda kaitan dgn tajuk entry nih..sebelum aku terpesong jauh,,baik aku serius.. err~~serius ker??ngeh3
semalam..ad dscussion ngn someone ni,then kluar la citer pasal janji manis.. xmau la citer detail..rahsia dong..kwang3 XP

uikss..gambor xleh blah.. gambar hiasan saje yep ;)
dy kata "besenya kan org suka tabur macam2 janji b4 kawen..tp lepas kawen??hmm..so,kalo rasa ter'over' dlm berjanji,tegur la"
hmm..janji adalah 1 perkara yg xboleh nk dbuat main2.. andai dah berjanji,kena la tunaikan.. pastu,,aku tringat kat 1 lagu ni..suka giler lagu ni..penangan citer ijab n qabul kt tv haritu.. lirik dy masuk dlm jiwa gitew..hehe
Dengarlah bintang hati…

Raya 2013

Image
Assalamualaikum!!! masih xterlambat nk ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin.. semoga kesalahan yg lalu dimaafkan ye :)
pada awalnya,,aku xrasa sangat roh raya ni..just bese2 je.. hmm..maybe ble umur makin mningkat ni,rasa eksaited dy mulai kureng.. sebab dah biasa kan.. unless,ad event penting ke,tu lain laa.. plus peristiwa pahit yg mnimpa aku time ramadhan tahun ni, membuatkan makin tawar hati nk raya.. bukanla aku xprepare langsung.. kat 'dalam' ni feel kurang..kui3
tapi paling aku xpercaya bila ramai la puloks ada rasa sama ngan aku.. speechless kejap.. kiranya aku ni normal lagi la..haha
ramadhan thn ni mmg lain dr yg lain.. xde seumpamanya stakat 19 tahun aku hidup.. xkan lupa.. ramadhan thn ni mmg mendidik aku supaya punya kesabaran yg super tinggi.. supaya aku xterlampau rapuh.. supaya aku xselamanya merudum kesedihan.. supaya aku bangkit semula dr kekalahan dulu..
tapi.. pagi raya paling aku suka.. part bermaafan n snap piccas..




this is my big family!!




hah!!amekkau..ramai x my bodyguar…