Red Lollipop ~~My CoLourFuL HaPpiNeSs~~ : August 2013

Saturday, August 31, 2013

New step,new thing,new world~~

Assalamualaikum!!
heyya fellas!!pe habaq??hehe

selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-56 kpd warga Malaysia!!!
hmm,,teringin jgk nk kupas isu kemerdekaan ni..
merdekakah kita dalam erti kata yg sebenarnya??

tapi tapi tapi tapi!!!!
today me nk cakap pasal,,pasal,,
alah!!skarg ni kn musim org start degree..
same goes to me lah..
nk jgk membebel pasal degree..hihhihi

hurmmm..
today is da last day aku berfoya-foya kat rumah ni..
hey!!!believe it or not,,
4 bulan aku goyang kaki kt rumah!!!
seyesly xproductive langsung!!
ish3..
jgn ikut my perangai ni yep..
xelok utk kesihatan..
ye lah,,hari2 makan tido makan tido je keje..ngeeee XD

so,,agak terkujat jgk laa ble kna trima hakikat yg esok aku da kna tinggal rumah,,tinggal bilik,,tinggal katil,family,,kengkawan..wuwuwu

tp,,perjuangan perlu diteruskan!!
udah cukup aku rehatkan badan n minda sepuas2nya slama 4 bulan ni..
time to go back for jihad menuntut ilmu..
hehehe..

2 September 2013..
aku akan bergelar seorang pelajar degree..
first year..
course gapo???

hmm,,kalo ikut yg tertulis dlm surat,,
Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Kepujian(Teknologi Kimia Industri) kt USIM..
kalo nama manja or glamer dy,, iChemTech..

wait!!!what in da name of tiger weh ichemtech ni??
honestly,,aku sdiri pn hav no idea what is it about..
dahsyat x??
huhuhu
nnti aku da tau,,aku citer ye..kwang3

dah kenapa course sdiri pn xtau??

well,,this is ekceli my new world..
nk buat cemana...
i hav to say babai to medic..wuwuwu
dah xdak rezeki kt bahagian sana..
nangis smpai kluaq ayaq mata darah skalipon da x guna..
so,,trima je la hakikat kan??
uish senang giler cakap cmtu..haha

of course susah der utk terima sume ni...
berhari2 kowt aku jadik zombie..
even now aku da terima pn,,
ntah kenapa still nk meleleh ayaq mata ble aku pi hospital,,nmpak dokter2 kt sana..
hehe..pathetic kan??
but of course,,walaupn aku bukan lg dlm bidang medic,,
tu xkan sekali2 kowt buang minat aku thadap bidang ni..
kira pasni aku blajar scara informal la..
ilmu tambahan..hehehe


bydeway,,benda baru pn okay apa..
bleh tau something new kan..

tp yg cuak sket ni,,
bila nnti semua kawan baru,,tempat baru,,buku baru..eh??
hehe
nnti time dftr,,orientasi tu ok lg sbb dak2 medic still ada skali..
nnti aku nk masuk kelas,,keseorangan laaa..
tsk3

ceh!!bajet manja much!!padahal time tamhidi ritu pn sama je situasi..
sume kawan baru jgk..
saje bikin kecoh..ngeeee

hmmm..
pastu kan pastu kan pastu kan,,
agak scary di situ cz aku kna bergelumang lg ngn maths..wuwuwu
since skolah kowt aku ngn addmaths ni xngam..
xtau bakpo aku payah benor nk get along wif numbers ni..
aduuuuu..
kalo bab hafal fakta ni bleh plak..aiyoooo
lagumano laa nk survive nnti..

tp aku just yakin ngn Allah je..
udoh Dia letakkan aku kt ichemtech ni,,
mb ada la hikmahnye di hari kmudian insyaAllah..
hanya Dia yg Maha Mengetahui ap yg terbaik buatku..


aku akn try lah..
do my best utk this new thing..
aku da pernah terjatuh ketika tamhidi,,
ni masanya utk aku bangkit semula..
bangkit dgn semangat baru,suasana baru..
insyaAllah..


dengan peluang buat something new ni,,aku akn try my best..
maybe aku akan berjaya dlm bidang ni berbanding medic..who knows,right??

hmm..dalam masa yg sama,,
aku bersyukur sbb ad kengkawan n sorg abang yg selalu bg kata2 semangat kt me..
aku ni kalo bab2 study,,bab2 hati,,lebih suka share ngn kengkawan..
cz aku takut parents risau lak kalo tau me down ke ap..huhu
xtau bakpe..mmg cmtu sjk kecik..
hmm..bnyk sgt kata2 semangat yg diberi kpd me..


emm,,jangn fikir expectation orng terhadap farah... stdy utk diri sendiri first...

yg lain, just amik sebagai motivasi. emm,,kalo time tamhidi nangis2, try jadikan degree kali nie enjoyable stdy.. tamhidi ni mengajar farah utk lebih tabah n berjiwa kental. percayalah :)
-doc-

jangan pikir benda negatif..terima je ap yg kte dapat ni..ada la tu hikmah di hari depan yg kte xtau..
-abah-

let's strive..jgn pedulikan kata orang..yg penting fokus utk kte sdiri..plg penting niat kerana Allah..
-erma-

hmm..ngn kata2 semangat yg bertalu-talu ni,,insyaAllah akan aku jadikan bekal
buat hari2ku di degree USIM..
akan aku bawa semangat orang2 yg sentiasa menyokong aku dr belakang..
mohon doakan kelancaran perjalanan perjuanganku yep..
doa kalian sangat penting utk menguatkan aku..utk terus beri semangat kpdku utk terus bangkit n teruskan perjalananku :')


hmm..aku rasa,,thats all for now..
nnti ad citer baru,,aku update lg..
of course pasal hari2 awal as bdk degree..heee

mohon doa semoga perjalananku di USIM lancar ye..hehe
jazakallahuakhairan kathira ;)
wassalam..

Wednesday, August 28, 2013

Sepah Dibuang???

Assalamualaikum wbt..

moga semua berada dlm keadaan sihat sejahtera hendaknya..
hmmm..apa maksud tajuk entry tu??

Sepah???
sepah apa??
bersepah??
pelawak??
no no no..

kata penuhnya ialah,,, 
HABIS MADU SEPAH DIBUANG..

biasanya ditujukan buat kaum wanita yg tertindas..

ohh..dah kenapa kau nk kupas tajuk cenggini..
isu orang dewasa kut!!

well,,i'm 19..
considered as young adult,,old teenager..
believe that??
you hav to..kwang3
terpaksa terima hakikat..
xselamanya akan muda..huhu

...

ekceli,,aku terpanggil nk kupas isu wanita ni lpas aku terbaca,,terdengar,,tertengok bermacam jenis cerita tentang penderaan isteri..

sama ada penderaan fizikal,,mahupun penderaan mental,,which will kill the person silently..
yes,,it is killing 'em..

warning awal2!!bahasa agak kasar di sini..huhuhhu




weyy!!pikir logik laa..
dah gila ke hape duk pi sepak terajang,,bg penampar,,lempang,,tumbuk orang pmpuan..
bini sdiri plak tu..
yg dulunya kau sayang bagai nak rak kt dia..
berjanji sehidup semati..
pmpuan yg lahirkan anak2 kau smpai sparuh mati bertarung..
tp sesuka hati pegi sepak perut dy tu pehal??
akal dah letak kat mana??
paling aku mendidih bila duk belasah isteri depan anak..
anak kecik plak tu..
yes,,dyorang mmg xtahu pape..
tp jgn ingat dyorang akan lupa semua tu..
no no no..a big no..
jgn salahkn dyorg ble dyorg dewasa,,dyorg akn ikut prangai cmtu..huhuhu

agak2 la..
kut ya pun nak marah,,perlu ke sampai lembik belasah dy??
sesedap rasa je kan..
mak bapak dy pn xpernah buat smpai cenggitu..
huh!!

lagi parah,,penderaan mental..
cemana penderaan mental??

hmm..aku rasa,,contoh yg paling sesuai,,
POLIGAMI..



hmm..rsenye,,xperlu djelaskan pn,,dah tahu knapa dy jadi penderaan mental kan??

selalu sangat dengar kisah poligami ni..
masyarakat sekeliling pn bnyk yg berpoligami..
n seringkali aku sedih bila dengar pasal suami kawen lebih dr 1 ni..
lantak la org nk kata anti-poligami ke hape ke..
tp honestly,,sape yg nak??tak ada!!!!
criter2 isteri redha suami dy berpoligami??
kalau lah kte tahu apa yg dy alami sebelum kata redha itu diucap..
ya Allah..xsanggup..
bagai nak gila isteri itu..
pabila tiba2 tanpa hint or anything,,tup2 da ad madu..
ish3
memang membunuh dalam diam..
nauzubillah..

macek2 selalu bersembang,,
n ada dlm ahli keluarga ni yg berpoligami,,sepupu ke,,uncle ke whatsoever..
n aku pernah dgr si lelaki kena sound ngn macek2..
ayat yg terlekat kt kepala,,

"mu ingat dok masa mu duk gilakan dy(istri pertama) dulu,,sapa yg uruskan??lagumana tahap sayang mu kpd dy??lagumana usaha mu nk kawen ngn dy??pastu,,bila dh dapat,,dh beranak-pinak,,mu senang2 nk cari hk lain??"

ayat tu buat aku terfikir,,betul jgk,,
manusia ni,,masa xdapat,,terhegeh-hegeh,,sampai rimas dibuatnya..
tapi,,bila dah dapat,,sesedap rasa je nk kecewakan..
ohmaiiii!!!

yes,,memang la kena tengok jgk punca suami berpoligami..
n aku xnak la kupaskan tu,,
sebab kadang2 dua2 belah pihak yg salah..

adakala,,isteri dah cukup baik,makan pakai terjaga sume,,tapi,,si suami yg gatal nk cari yg lain..
adakala,,suami dah baik,,tapi,,ada plak perempuan lain duk goda2 si suami..
adakala,,isteri tu sendiri yg xreti nk jaga suami..
hmmmmmmm....

semalam aku ada terbaca kt fb..

"orang lelaki,,nk cari calon isteri,,nk yg pandai masak,,cantik,,pandai kemas rumah..tapi orang perempuan,,perlukan 2 perkara saja..
TANGGUNGJAWAB DAN SETIA"

tanggungjawab dan setia..
deep enough.
-.-'
...

okay tu pasal yg dah kawen,,
yang belum kawen??
aku amik contoh yg cop or dah rasmi bertunang..
ada jgk berlaku kt sekeliling me..

si lelaki,,pada ketika dy sukakan perempuan itu,,punyalah dy berusaha nk dapatkn nmbor telefon n seangkatan dgnnye..
yg si perempuan ni pulak,,masih belum kenal erti kematangan,,terima la 'cinta' lelaki tu..
lelaki tu dicintai sepenuh jiwa..
cinta yg sepatutnya untuk yg halal itu,,telah diserahkn kpd yg belum lagi halal pdnya..
then,,pabila lelaki tu da berjaya buat si perempuan suka dy,,dy boleh plak pi suka orang lain bila masuk u or wateva..
siap heboh lagi dy ada orang lain,,nk beli hadiah la bagai..
padahal da janji kut nk setia,,nk kawen nnti tiba masanya..
ohmaiii
boleh bayangkn x perasaan si perempuan bila dy dpt tahu,,lelaki yg dy cinta n setia,,tiba2 khianati perasaan cmtu je..
Allahurabbi..




seyesly aku sakit hati bila ada lelaki yg buat cmni kt perempuan..
kalo dah rasa diri tu xsedia,,xyakin boleh tetapkan hati,,jangan la berjanji..
merana si perempuan ni..
hmmmmm..

aku rasa,,
lelaki tu hanya suka perempuan tu sebab rupa paras pada asalnya..
though si perempuan tu baik agamanya,,tapi ble berlandaskan rupa,,xkan bertahan lama..



yes,,AGAMA itu sangat penting..
aku rasa,,semakin meningkat dewasa,,semakin mencapai kematangan,,setiap individu itu pasti akan pilih pasangan hidup berlandaskan agama..kerana dy tahu implikasinya jika pilih selain agama..

--jika pilih kerana harta,harta akan habis--
--jika pilih berdasarkan keturunan,keturunan xmenjamin kebahagiaan--
--jika pilih kerana kecantikan,kecantikan akn pudar seiring usia--
--tp jika pilih kerana agama,,insyaAllah bahagia hidup,,n ciri2 yg lain akan menyusul--

honestly,,aku akn cuba utk tidak meletakkan rasa cinta lagi pada si dia sebelum sah jd miliknya..
sekadar sayang..buat masa sekarang..
kerana,,kita xtahu adakah si dia itu memang mr.right kita..
scary weh kalo dah letakkan rasa cinta..
dibuatnya xjadi ke hape,,merana oihh!!
biarla bunyi klise ke apa..tp itulah yg sepatutnya..

"nasihat utk kita bersama..jgn sesekali letakkan rasa cinta sebelum sah ijab n kabul..insyaAllah kita xakan kecewa..simpan,,simpan n simpan..juga jgn terlampau manis dlm berjanji,,nnti lama2 akn jadi tawar"
-doc-

thats y,,cara kita mengawal hubungan tu penting..
jangan duk menggedik,,jgn duk romantik..
juga kurangkan berhubung kalo sekadar benda2 kosong..
hati kena jaga beb..
i repeat,,hati kena jaga..
kalo sblm kawen udah duk sibuk bercintan-cintun,,mana manisnya nnti lpas kawen???
lu pikir la sdiri..ngeh3

pastu kalo boleh,,n sebaik-baiknya,,jangan la duk heboh sgt pasal si dia dkt fb ke,,twitter ke..
mahalkan diri kita..
jgn obvious sgt..
sikit2 dah laa..aku xnafikan susah nk pendam sorang2..rasa nk share tu pasti ada..
tapi biar terkawal..
ingat ni,,TERKAWAL..
kalo nk lebih2,,diari ada..
tulis la sepuas-puasnya apa yg kte rasa..
xda org marah,,dia pn xkn malu ngn ke'obvious'an itu..
huhu..

perancangan hidup kena ada matlamat..
dlm konteks tunang,matlamat dy kawen..
andai bersedia,,tetapkan hati,,perbaiki diri..
jgn biarkan perkara tu menghanyutkan diri..
jgn dilayankan sgt perasaan tu..
buat benda lain,,alihkan tumpuan..

plus,,perbaiki diri utk menjadi yg soleh n solehah,,bukan sekadar utk kawen,,tp sbg persediaan utk akhirat..
kerana,,kita xpasti akan kawen,,tapi kte pasti akan mati..




hmm..thats all for now..
mintak maaf andai terkasar bahasa,,tersilap bicara..
apa yg aku tulis,,itu adalah dari hati..tiada kena mengena dgn sesapa..
tp kalo ada yg terasa,,i'm sorry..
me just lontarkan pandangan.. ;)



Friday, August 16, 2013

Janji manis????

Assalamualaikum!!!
heyy!!pekabor u olss??
hope sume sihat2 ;)

hmm..diam2,,tinggal lg 16 hari je sebelum melangkah ke USIM lagi skali..
aku dah nak start 1st year degree USIM dah ni..cepatnye rasa..huhu
pasni,,aku akan sambung degree dlm course Teknologi Kimia Industri atau dalam bahasa manjanye,,ICHEMTECH ;)
surely new thing to me..

woopss!!ni dah xda kaitan dgn tajuk entry nih..sebelum aku terpesong jauh,,baik aku serius..
err~~serius ker??ngeh3

semalam..ad dscussion ngn someone ni,then kluar la citer pasal janji manis..
xmau la citer detail..rahsia dong..kwang3 XP


uikss..gambor xleh blah..
gambar hiasan saje yep ;)

dy kata "besenya kan org suka tabur macam2 janji b4 kawen..tp lepas kawen??hmm..so,kalo rasa ter'over' dlm berjanji,tegur la"

hmm..janji adalah 1 perkara yg xboleh nk dbuat main2..
andai dah berjanji,kena la tunaikan..
pastu,,aku tringat kat 1 lagu ni..suka giler lagu ni..penangan citer ijab n qabul kt tv haritu..
lirik dy masuk dlm jiwa gitew..hehe

Dengarlah bintang hatiku from Demieses

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan tepati 
 
Aku akan menjagamu 
Semampu dan sebisaku 
Walau ku tahu
 ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku tak akan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan kutepati 

 
Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Karena bagiku…. 
Engkaulah nyawaku…

(sory xleh nk letak link lagu tu kt sini..ad probs sket..kui3)

Lepas aku dgr lagu ni,,
masuk mood jiwang terus..haha
janji yang tersangatlah manis mengalahkan gula kan?

Hmm..of course..berada dlm dunia realiti xseindah dunia khayalan..
mesti ada dugaan dy..
thats y,,jangan memandai nk berjanji manis sangat..
"nanti janji tu jadi tawar..xnak la cmtu",someone said that..

to me,jangan terlalu senang ungkapkan janji andai diri xpasti mampu tunaikannya atau tidak..
heyy!!kita xtahu apa akan jadi pada masa depan kan?
andaikata kita ditakdirkan xdapat nk tunaikan janji tu,,cemana?
xkan nk diri jatuh dalam golongan munafik,,right??
so,,better u just buat apa yg u nak janjikan tu..
xperlu nk berjanji,,just do it when da time comes..
betul dop??senang kan..ececece~

hmm..aku perasan jgk..
makin banyak plak entry bab2 cmni..
haisyy!!xleh jadik ni..
otak xberapa nk stabil..haha
okayy,,sebelum aku mengarut..
better finish dis now..
uhuk3..
(first entry yg pendek cmni..haha)

orait then,,see u later..insyaAllah
wassalam :)

Sunday, August 11, 2013

Raya 2013


Assalamualaikum!!!
masih xterlambat nk ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin..
semoga kesalahan yg lalu dimaafkan ye :)

pada awalnya,,aku xrasa sangat roh raya ni..just bese2 je..
hmm..maybe ble umur makin mningkat ni,rasa eksaited dy mulai kureng..
sebab dah biasa kan..
unless,ad event penting ke,tu lain laa..
plus peristiwa pahit yg mnimpa aku time ramadhan tahun ni,
membuatkan makin tawar hati nk raya..
bukanla aku xprepare langsung..
kat 'dalam' ni feel kurang..kui3

tapi paling aku xpercaya bila ramai la puloks ada rasa sama ngan aku..
speechless kejap..
kiranya aku ni normal lagi la..haha

ramadhan thn ni mmg lain dr yg lain..
xde seumpamanya stakat 19 tahun aku hidup..
xkan lupa..
ramadhan thn ni mmg mendidik aku supaya punya kesabaran yg super tinggi..
supaya aku xterlampau rapuh..
supaya aku xselamanya merudum kesedihan..
supaya aku bangkit semula dr kekalahan dulu..

tapi..
pagi raya paling aku suka..
part bermaafan n snap piccas..





this is my big family!!





hah!!amekkau..ramai x my bodyguards??haha
sape yg memandai nk kacau ai,,berdepan ngn dyorg dlu okay..
ihikss XP

pastu cm bese jela..
pi umah sedara mara..
tp yg sadissnye,,duit raya makin menipis la wey..
dah xda yg nk bg duit raya kat ai..wuwuwuwu
redha je..
yes,,dah tua..kwang3

second day raya,,adalah hari yg catat seribu macam peristiwa..
seribu ker..propa la sgt..hihihi
banyak lessons jgk aku belajar..
lessons yg buat aku rasa,,,,
susahnya jadi orang dewasa ni..hew3

first,,bila aku pi openhouse adah..
well,,kitorang story morry la alang2 dah bjumpa ni..
lama banget xjumpa..kui3
n aku dpt tau sejarah dahulukala hidup kengkawan..
paling terkesan kat hati,,bila adah citer ttg pesanan papanya kpd abang n adik dy..

"kita ni kalo kawen kna ad perancangan masa depan..cm papa,6 tahun pertama,,fokus kepada hidup n masa depan rumahtangga dlu..kumpul duit sdiri utk buat rumah..first2 duk rumah sewa dlu xpe,,asal kita bina rumah kita tu dgn titik peluh kita sdiri..sikit2 xpe,asal berterusan..hasil dy,,rumah skarang ni xperlu potong gaji bulan2,,duit blh guna utk anak2,boleh guna utk diri sdiri..kalo tgk anak2 muda skarang,,duk sibuk nk tukar kereta baru la,,motor baru la,,xcukup dgn ap yg ad..padahal hidup xstabil lg..utamakan yg lebih penting dulu..baru planning hidup menjadi.."

haa..cenggitu la lbih kurang..ayat papa adah buat me trpikir,,bertuah kalo calon suami tu berfikiran jauh,n dapat terima pndapat org lain especially isteri dy..tp skarang ramai lelaki yg ego,,nk ikut kpala dy je..rasa tercabar kalo ditegur..rasa diri diperbodohkan n xreti berfikir sdiri smpai kna isteri bg pndapat..

hello cik abang!!isteri awak tu pn berhak bg pendapat..mengertilah makna seorang isteri..sebagai pendamping,,bukan sbg org bawahan,,walaupun awak mmg ketua baginya..

"wanita diciptakan dr rusuk,,bukan dr kepala utk dijunjung,bukan dr kaki utk dijadikan alasan,,tapi dari sisi,dekat dgn lengan utk dilindungi,dekat dgn hati utk disayangi"

kita hidup kena bertolak ansur,,insyaAllah berkekalan..

...

second,,bila aku pi beraya umah my bestie erma..
jumpa ngn her sis jgk..
banyak aku dpt tips2 ttg course yg bakal aku ceburi nnti..
cz sis erma pn amik course tu jgk kt USIM,n skarg dy buat master kt USM..
banyak aku belajar ttg hidup sbg bdk degree..
nasihat2 n tips2 nnti bergelar bdk degree sangat berguna..
paling best,,bila spnjang duk talking2 tu,,gelak je memanjang..
plus bila makan biskut femes amos buatan the ermas' a.k.a biskut gelak..lagi sakan duk bergelak ketawa..haha
so much fun,,release tension..

sis erma pn bg kata2 yg aku gam dlm kepala..

"mybe ni yg terbaik Allah bagi..yes,,mmg orang2,,pacek2 n macek2 duk lihat hebatnya doktor..padahal bidang lain pn sama pentingnya..boleh berjaya jgk..boleh hidup senang lenang jgk..udoh!jgn sedih2..nnti start blajar insyaAllah semangat akan naik balik.."

aduss..ni yg buat aku berair mata nk menanges nih..walaupn tu 1st time aku  jumpa sis erma,,tp ble bbual cm da lama kenal..weee!!

...

third,,bila beraya umah my maklong..
ondaway tu,,ad la lakibini duk berperang dlm kete..
smpai si suami kna berhentikan kete kt tepi jalan..
hmm..walaupun xtau ap yg terjadi,,aku sbenarnya xsuka kalo tgk isteri duk lawan2 n tinggi2 suara tahap infinity kt suami..
wey,,tu suami hang la..cemana pn,,hormat la sket..huhuhu
pastu my mummy ckp la pasal kisah isteri tuduh si suami berpoligami..
kisah tu buat aku rasa,,betapa tersangatlah penting KEPERCAYAAN n KESETIAAN tu..
aku tringat ustaz kt tamhidi pernah ckp,,

"awak ingat lelaki2 dpan awak sume ni nak ke berpoligami??XNAK!!tapi dgn syarat,,awk jalankan tugas awk sebagai isteri dy n mak kpd anak2 dy dgn baik..jaga suami awk elok2,,XDE SEBAB LA DY NK CARI LAIN..awk dah cukup utk dy..ni tidok,,rumahtangga ntah kemana,,xurus elok2,,pastu marah ble suami cari lain.."

hmm..deep kan ayat tu??

...

last but not least,,apabila ada someone nk serius ngn me..
ya Allah..scary sangat dscussion tu!!
well,,bnda serius kn,,mana blh buat main2..
oh crazy..
aku xsangka di usia 19 tahun aku bercakap pasal ni..
first time!
buat aku benar2 sedar that person mmg betul2 serius ngn me..
well,,bila masuk bab parents..apa lagi nk dikata..
tp kena betul2 istikharah n istisyarah..
xleh nk ikut kata hati semata2..
aku xnak letak harapan n bagi harapan terlampau tinggi..
macam2 boleh jadi..
walau xkenal secara mendalam,,
smpai masanya,,kalo betul aku utk dy n dy untuk aku..
of course akan jadi jgk..
xleh nk elak dh..
just prepare urself da best..
kalo bkn dgn dy,,dgn org lain pn kna prepare da best..

plus,,me muda lagi,,baru nk buat degree..
slow2 lah..xperlu terburu2..
planning pn mstila amik masa jgk kn..
kalo dah jodoh xkemana..
cuma kena jaga batasan la..
jgn overboard plak..
baru la dpt perlindungan n keredhaan Allah,insyaAllah..


tu la citernye raya kedua..punya la panjang..
hari yg sangat dunno-how-to-mention buat me..

next,raya ketiga..
boleh berkumpul dgn EIFJAN!!!!
complete EIFJAN!!
susah sgt utk kami berkumpul cm dulu..
yelah,,3 kat USIM,2 kat oversea,sorang kt UPSI..
of course time cuti xsemua sama..
msti ad yg xckup korum..
tp kali ni kami blh berkumpul lengkap!!
kt openhouse 1 of EIFJAN,,ikanur..



haa..this is us..
the beautiful girlss..ngeee
ad kesempatan lain,,aku citer pasal kitorang plak..weee!!
luv EIFJAN forever <3<3<3

hmm..thats all for now,,
ad citer lg,,i'll share them..
insyaAllah..

wassalam.. :)
Copyright© All Rights Reserved mycolourfulhappiness.blogspot.com