Posts

Showing posts from 2015

Travel Diary~ 2 Days in Thailand

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Hey peeps! Ohayou gozaimasu! Arunsawad!
hmmm..just got back from Negara Gajah Putih..apa tu? Thailand opkosss~


oh yeah ekceli xjauh mana pun..over river Golok je..hahahh tapi kali ni special sebab I've stayed there for 2 days.. lagi luas laaa pemandangan dia, pemerhatian bout kehidupan org2 di sana..
Ekceli dah lama nak bertandang ke sana dgn family..tapi asyik tangguh2..ambo pun bukannya selalu cuti pn kan..last2, plan ngn ciksu n poksu utk pegi je sana sorang..senang..haha
so, 170815 tengahari, ciksu datang amik den sesambil pickup hokkaido cake utk servis delivery dy.. and then, benda first yg nak kena settle, hal2 imigresen opkosss.. aku perhati je org2 kat situ buat keje..hihi scan muka, cop2, etc..

pastu, masuk Thailand, pegi tolong dy hantar those hokkaidos kejap, then head for SOMTAMMM ohyeah ohyeahhh~

Somtam ori Thai mari ni seyesly pedas gilos nak pengsannnn!! sambil makan, sambil lap air mata, sambil lap hidung..hahahhh tapi addicting oihh! suap punya suap,,dah…

IKHLAS + REDHA = KETENANGAN

Image
Fara menutup laptop sambil mengesat sisa2 air matanya. Dia baru sahaja selesai menonton filem Cinta Paling Agung yang di 'share' oleh sahabat karibnya.
Sesuatu terdetik di hati..
"Ya Allah..tak sanggup rasanya berada di tempat Miza tu..cemanalah rasanya dicurangi..sesedap rasa je suami dia minta kawen lagi satu..masa mula2 kawen punya laa berterabur janji manis..huh!!"
"Seram pulak nak kawen lepas tengok Cinta Paling Agung ni.." *Tweet sent*
... Pada malamnya, Fara meminta pendapat Inche Tunangnya tentang hal ini.. yang mana tidak pernah gagal memberi pendapat yang matang dan membuka minda.. well, mungkin saja nanti dia dapat melihat dari sudut yang baru?
^^
"Nak tahu takkk..tadi kannn..sy tengok cerita Cinta Paling Agung...pastu kaannn.."
"Pastu??"
"Pastu kann..tetiba rasa seram nak kawen..hehe"
"Errrkk!! pulak dahhh..hahaha"
"Entah..mungkin sebab banyak kali gak kes ni berlaku depan mata..well, ada kwn generalizekan laki be…

USIM's 2015 VC Cup English Debate

Image
Bismilahirrahmanirrahim..
hey hey hey!!! fuuuuhhhh dah lama gian nak menulissssss yeahhh.. banyak dah isu yang terlepas.. debat ni pun dah sebulan lebih berlalu..haha bizi ya ampuunnn!! minggu ni pun sama je bizinya.. tapi tetibe dapat cuti free plak hari ni..lab cancel.. perasaan dia macam hilang hala tuju hidup jap..xtau nak buat apa..haha tho ada lagi midsem test yg x settle..adoiii mengadap nota pun macam tengok kayu.. xde feeling langsung..aiyoyooo
then..bingo! blogging ah..hiksss
okaaayyy lemme recap back what had happened during that VC Cup Debate atau lebih dikenali sbg Debat Piala NC kategori bahasa inggeris yg lalu..


pada mulanya..aku hanya join meeting Kelab Debat dgn sekretariat fakulti utk cari peserta..in the end,dah xde wakil sgt drp fakulti aku,n prof pun dah bising ckp sepatutnya kita kena la hantar wakil kategori english tuu..aku pun,,ahh try jelah..
WALAUPUN!!
aku zero pasal debat.. pertandingan debat pun xpernah tengok sepanjang hidup atas dunia ni.. ada hati lak tuu nk masuk debat..…

NATIJATUL IMTIHAN : Semester 3

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
hey peeps! actually on lappy untuk transfer movies from my bro ajaa.. turns out TER online.. then,TER buka laman blogger ni haa..
hmm..nak tulis lah sikit.. hehe
...
mungkin dah basi kut kalo nak cerita pasal result exam kan.. tapi.. nevamind.. heee
entah.. semester 3 ni dahsyat.. tu je aku mampu ucap.. along the way,it was hard.. in the end of the way,it was the hardest! waeyo?
sebab setiap kali abes paper final,aku mengeluh.. setiap kali lepas abes exam,I was like,,
I'M DEAD!
sampai satu tahap aku rasa malas nak study, sebab macam dah tahu pengakhirannya,aku takleh jawab gak exam.. malas nak harap akan keluar exam sambil tersengih..
haha.. funny right? cliche' kan? poyo kan?errr
but it was seyesly true..
sampai aku rasa, HABEHLAAA AKU KALO JPA KENA TARIK..
sampai dalam kepala otak aku, aku hanya fikir.. setakat 3.00 pun dah ok.. tolonglah jangan failed..
well hellooo kalo dah setiap paper exam tuu dah krik3, nak cakap apa lagi?
sampaikan aku tak harapkan DL dah dalam doa.. hanya mengha…