Posts

Showing posts from May, 2013

!!Medic oh Medic!!

Image
assalamualaikum!! whats up babe?? aku tgk rmai gler post psal interbiu medic usim.. nk tulis jgk lah..haha
well,,rsenye xperlu dah aku nk citer betapa nak nye aku kt medik ni.. jgn tnya nape,,cz dr kecik aku minat!!heheh sejak sbulan aku goyang kaki kt umah ni,,hidup aku dah mcm zombie!! makan xkenyang,tido xlena,mandi xbasah.. err~~mcm x je..haha bkn la smpai cmtu,,tp hati xkeruan sokmo.. most of da time aku tpikir2 kt result aku..doa siang mlm..ya Allah..peritnye menunggu..huhuhu smpai tahap nangis sorg2 tgh mlm..stiap kali tringat mende ni msti mgeletar 1 badan.. sape xtakut kalo mende tu 1 yg sgt3 diharapkn..
at last!!tepat pkul 2.50p.m 15 mei 2013,,ku dah dpanggil utk interview medic!!! alhamdulillah!!Tuhan je tau cmane prasaan aku time tu,,bsyukur sgt3!! but,, hmm..nape kna ad but??nk hepy,hepy jela..hohoho adakah ini bermakna pointer aku lepas 3.5?? wallahua'lam..Allah je tau cemana..harap2 cmtu lah aku pn cari la sumber2 iv n soalan2 contoh iv.. berlatih siang mlm..yelaa,,xsmpai sminggu lg ko…

~Sweet n Sour of Tamhidi~

Image
Assalamualaikum !! It's me again!!! Today,,aku nk citer pasal my one-year experience in tamhidi of medicine 2012/2013..of cozla tak 100% detail,,maunye sampai subuh pn xabeh tulis..kwang3 XP
Okay,,sbnarnye ad kisah d sebalik kemasukanku ke USIM ni..asalnye aku mmg sangat3 berminat nk study med abroad!!cita2 aku sejak skolah dlu,,to IRELAND!!!or at least ke EGYPT or JORDAN..but,,it ended up wif USIM..hew3..halangan terbesar aku adalah my abah..yep,,MY ABAH..biasanya penghalang anak pegi luar negara ni mak kn,,but me,,my abah..my mummy sokong 100% utk aku pegi abroad..1 more thing,abah aku bkn je xbagi aku pegi abroad,,tp dy xbagi aku amik med!!!oh my~~
At first abah xcakap pape pn time aku isi upu n dy ekcelinye dah tau yg aku nk amik med sjak aku kt skola lg..but then,,A DAY before da interview to egypt,,my abah keluarkn ayt yg mmbuatkn ku TERNGANGA!!!
"hmm..farah ngaji(study) kt malaysia jah la..xpayoh gi luar negara..kt malaysia pn molep dh..nk balik raya payoh..duk dumoh jd CIK…