Posts

Showing posts from June, 2014

Secrets of da WORLD-Never Judge People Till U Know Them Well

Image
Bismillahirrahmanirrahiim.. hey hey hey! whats up u als? all is well?? hope so,yeaa ;) okay I officially end my second semester and so my 1st year as an ichemtech's girl today!! oh yeahhhhh!! buat muka eksaited sket!!hikss oh chonmal chincha aku tak cayaaaaaa!! sampailaaa aku terbaca tadi kat twitta, "the first year is over" slapped my cheeks! ha ah laaa..dah abes dah first year ghupenyee.. okay hang pasaipaaa farah??xsedaq2 lagi??orang dah habes berjimba dah pun.. -b4 dis aku selalu tulis "hg dah kenapa?"then org kedah tegur.."bukan hg dah kenapa,tp hg pasaipaaa??"haha..okay then..lesson learnt..bhahaha- entah laaa.. kalo paper sebelum2 ni,though susah yang teramat susah.. okay seyes it was no joke.. susah baq hang!!! T.T tapi,aku still rasa "xpe2..ada harapan lagi" pulun utk next paper.. then rasa mcm xleh buat jgk.. sighhhh sampailaaaaa paper last tadi kan,, aku punya pengharapan kat paper ni tinggi kowt! kinda yakin boleh score.. and then,,u bet??what happened? oka…

UJIAN is equal to EXAM ??

 Bismillahirrahmanirrahim.. oppss..nak hapdate satu lagi entry.. escape plan from seteghess study week..aci dok? thehehe *sigh hang dah kenapa tetibe mengeluh? humm..entahlerrr musim2 exam ni macam2 benda lah nak jadi.. problem itu,problem ini sampai nak mental breakdown.. padahal bukannya big problem pun.. macam pagi tadi.. bangun2 je tetibe sayu.. nak2 bila tengok rumate yang tak berhenti study dari pukul 2 pagi sampailaaaaaaaa sekarang.. toing3 jadi bertambah seteghess.. padahal no point pun.. sape suruh kau tido? sape suruh kau tak bangun malam? bukannya tak boleh nak buat seme tu? tapi diri sendiri yang tak kuat kan?
-______-" plus,mungkin homesick? tak balik lama2 ni bikin rindu membara tau dak? seksa tgk orang balik.. ekceli,kagum tengok orang balik study kat rumah.. humm..xtau laa aku ada kekuatan ke dok kalo balik study kat umah.. though sebelum ni aku tak duk asrama,mmg hari2 study kat rumah.. tp bila dah duk jauh ni..sangat beza rasa dy.. lagi2 teringat kat my brader2 semua tu.. okay mohon terharu…

Farah Si Kanak-kanak Ribena

Image
Bismillahirrahmanirrahim.. hey hey hey! study week started yaww!! tapi....... aku xtau la apa dah jadi ngn hidup aku these couple days.. macam senget,tingtong je kepala.. macam entah pape pn ada..toing3 aigoo farah is in dangerous state!
grrr >.< ada lagi beberapa hari nk jejak ke final exam semester 2.. kekadang macam nak je cepat abes.. kekadang rasa xnak,sebab xready lagi..hew3 and wif that,aku bawa diri ke library.. kekonon nk amik mood study.. kind of berjaya la jugak.. at least,far from bed..hehe nampak tak betapa besarnya pengaruh katil tu.. asal serabut je,tido..asal serabut je,tido.. zzzzzz..sleepy headed farah..toing3 hope i can increase da momentum.. sampai ke saat terakhir.. insyaAllah.. nk buat cemanooo..
exam 5 hari je.. tapi,seksanya 3 minggu!! aigoooo fasobrun jameel,ya Farah! ;) so! wassup wif da title?? bhahaha! FARAH SI KANAK-KANAK RIBENA hang sihat ke idok ni farah oii?? *letak tangan kat dahi.. :D sihat ajooo..no worries.. alaaa..sesaje nk reveal sikap2 terpendam dalam diri yang mungkin xsem…