Posts

Showing posts from 2014

My 2014

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah.. it's the end of 2014.. dan nak amik kesempatan untuk menulis sket pagi ni.. mentang2 paper final utk tahun ni dah abes.. sambung tahun depan plak examnya..haha tahun depan lah sangat kann :P
hmmm.. lots to be reviewed bout this year.. well of course tak semua laa.. as I saw lots of people posting bout the tragedies to da country for the whole 2014.. jenuh den nak nulisnyoo ehh.. mungkin yg berkenaan diri sajoo.. hehe selfish sikettt.. toing3
hmmm.. what should I start with?? well,it feels a little bit weird as for degree students,the real new year actually starts at september..haha so it's not really a big deal bout what had happened earlier :P
hmmm.. starting with perlantikan sbg exco akademik sekrefast in May, buatkan aku punyaa satu family baru.. seramai 24 orang,plus 3 bigboss plus le seniors.. ohgoshh aku tak pernah rapat dengan ramai orang sepertimana aku mudah masuk geng dengan dyorg..hatta ngn batch course sendiri pun xmacam depa.. although kami semu…

Be A Da'ie..How?

Bismillahirrahmanirrahim..
owh it's 2.51 am now.. yeah.. it is really2 rare for me to not having my beauty sleep at this moment.. why? because it's sooo panas and esok will be the family day wif all those alchemists-to-be;which is organized by us,the 2nd year of ichemtech.. -ahah I put ALchemist there,well,,usim..ihikss- and so,le rumate duk sibuk gegodek barang2 yang nak dibawa esok and I cannot brain those bunyi bising plastik laa,zip beg laa,loker laaa.. tak masuk lampu terang benderang lagi,which selama ni mmg aku anti cahaya sket kalo nk tido.. ohgoshhh seteghesss.. mata dah pedih ngantuk yet cannot go to sleep.. it's surely not that I don't wanna go to sleep.. entah.. biarlah roomate ngn those barang2 logistik,aktiviti nyaa.. lemme pour some ink here,can I? of something yang aku dah lama tangguh utk tulis..haha well,ekceli dah banyak tangguh entry.. sorry for my bad..
...
ekceli aku tertarik untuk jot down what have been told by our new YDPMPP dalam usrah antara sekrefast,couple we…

Judgemental

Bismillahirrahmanirrahim..
hey peeps! uuu hari ni first time aku dapat siapkan lab report tanpa stress,tanpa rushing langsung.. yeay me!ihikss
so nak curi masa sikit untuk cerita pasal sesuatu yang baruuu je jadi kat aku semalam.. ekceli part of it dah lama dah jadi.. tapi semalam tuu aku rasa dahsyat sikit sebab kepala aku memang dah sedia tingtong,tetibe ada laa 2,3 orang main nak cucuk angin plak.. ohgoshh Dia je yang tahu betapa nak meletopsnyaa aku semalam.. sejak aku masuk usim,aku dah boleh laa kawal baran aku ni sikit.. yang mana bertahun lamanyaa aku tak mampu nak kawal baran aku ni haa.. yet,kalo aku tengah tension,tetibe mai uji sabar aku sesedap rasa perisa epal dia je, mintak maaplaa jawabnya..
JUDGEMENTAL
haha..aku rasa nak smirk 1000 kali.. sebab aku sendiri pun sebenarnya tak boleh lari dari sifat ni.. so anggap sajoo ni adalah pesanan untuk diri aku sendiri.. andai bermanfaat,boleh la nak bawak balik.. andai tidak,tinggalkan sajoo d wall inche blog nii..
entah.. maybe being judgemental …

Who Knows Who?

Bismillahirrahmanirrahim..
hum..pepetang hari blogging. well,esaimen siap awal,so may I allocate some moments to share something here? hikss ohh ekceli memang ada nak share something pun,just,,dah lupa la plak input nyaa.. tengoklaa lain masa.. -err kenapa aku rasa macam dah banyak je entry yang dah aku tunda..huk3-
okay dah2 la delay masa..asyik2 nak tulis entry panjang2..capek deh mau bacanyaa.. aiyooo :P
Just recalled back what I've read before..
"kau rasa kau cukup kenal diri kau ke? mana kau tau kau nobody? mana kau tau yg u're not worth to get the best? mana kau tau kau tak setanding dengan those people?"
krik3..
"U know what..? u've only looked at yourself twice..just twice.. first,bila kau tengok cermin.. second,bila kau tengok gambar kau atau video kau what not la kan.. tapi, aku yang ada dengan kau hari2,aku yang tengok kau hari2.. I saw U when u're crying.. I saw U when ur eyes are blinking like stars when u're talking bout love.. I saw U when u're laughing l…

Drops

Image
Bismillahirrahmanirrahim..


Sebelum mula manulis,kena tarik nafas dulu.. kena bertenang dulu.. taknak menulis pakai emosi.. haha
kenapa?sebab aku rasa entry sebelum ni tersangatlah terasa bahang emosi dia..haha well,bila dah menulis time kepala tengah tingtong,camtuu laa.. sorry for my bad. terlalu emosi menyuarakan kehambaran mahasiswa.. terlalu tergesa2 untuk mempertikaikan mahasiswa.. till something happened to my roomate,and her lines keep buzzing in my ears..
"kalo aku cakna sekalipun,perlu ke aku tunjuk kat semua orang?"
ooh that managed to open my eyes.. because I'm also one of them.. yet kenapa aku nak persoalkan orang lain kan?
aku bukan jenis orang yang mahir berdebat bumbambumbam depan orang ramai.. aku bukanlah seorang yang lantang menyuarakan sesuatu.. aku seorang yang menggigil tangannya ketika berada di khalayak ramai.. dan, aku jenis bekerja dalam diam.. apa yang aku tahu,aku buat kerja.. and maybe that is why I'm not interested in MPP thingy.. because I'm not da one wh…