Red Lollipop ~~My CoLourFuL HaPpiNeSs~~ : July 2013

Tuesday, July 30, 2013

Aku Tak Gagal

Assalamualaikum wbt..

hmm..tajuknya cm kuat kan..
tapi aku tersangatlah lemah..
aku tersungkur..
lagi sekali aku tersungkur..


that's it..
dgn wujudnya surat yg chantek ini..
aku dengan rasminya keluar dari bidang perubatan..

well,Allah knows better..
maybe medicine is just not my path..
i'm putting my trust on Him..

I know..
I am being sooooo hypocrite..
the worst is,,
I'm being hypocrite to myself..
I keep saying to myself :

"aku kuat"
"aku redha"
"xpe lah..nk wk cmane"
"i'll be strong"

ingat semua tu betul ke??

NO

a big no..
of course not..

ingat senang ke..
of course..it is easier said than done..
aku yang alaminya..

sakitnya aku yang rasa..
ya Allah..tak tertanggung rasanya..
sampaikan aku terpaksa menggunakan akal untuk memujuk hati..
hatiku sangat rapuh..
sampaikan hatiku perlukan bantuan akal..

xpe lah hipokrit pon..
untuk sementara..
nana said "time will heals u"

aku yakin..ada hikmah disebaliknya..

honestly..
aku dah puas menangis..
aku dah letih menderita..
aku da xsanggup telan kepahitan..

cukup-cukuplah aku menangis untuk tamhidi yang setahun itu..
terlalu banyak air mata yang tumpah dalam tempoh setahun itu..

mungkin..
mungkin ni merupakan jalan untuk aku keluar dari penderitaan tu..
walaupun aku minat bidang itu..
tapi ternyata bidang itu memberi penderitaan terhadapku..

dah cukup aku merasa kesakitan..

huh!!
tipulaa kalo aku cakap xsedih..
  
YES..
AKU SEDIH..

tapi aku xsanggup nk tunjukkan kesedihan aku terhadap family..
cukuplah aku sahaja yg lihat wajah kecewa mereka..
tapi untuk mereka melihat kesedihanku,,
itu bukan aku..

aku lebih suka menangis sorang2..
aku lebih suka memerap dalam bilik..
biarlah aku tanggung sakit ni..

YES..
SANGAT SAKIT..

aku rasa dada aku mahu pecah!!
aku rasa kepala aku nak meletup!!

Ya Allah..
berilah ketenangan kepadaku..
berilah aku kekuatan..
berilah aku kesabaran dalam menghadapi semua ni..
Ya Allah..
bantulah hambaMu yang lemah,rapuh ini..
tanpaMu aku tak akan sanggup nk lalui semua ni..
kuatkanlah keimanan aku..
redhakanlah hatiku dengan ketentuanMu..
Ya Allah..
terima kasih kerana mengurniakanku sahabat2..
yang sangat memahami..
yang memberiku kata2 semangat..
Kau redhakanlah persahabatan kami..
semoga persahabatan ini dapat memandu kami ke syurgaMu ya Allah..

...


hari ni..aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada my beloved babyfruits..
aku sangat sayang kelas ni..
semoga ukhuwah kami masih terjalin erat..
walau kami terpisah..

hmm..
siapa sangka..
aku akan mendapat ramai kawan2 doktor..
i'm proud of u guys..
please..sambung cita2 saya untuk jadi doktor ye..
at least saya boleh tau cemana rasanya bergelumang dgn bidang tu..
all da best to u all..
<3



aku mencuba..
aku cuba untuk redha..
aku cuba untuk kuat..
aku cuba untuk terima..
walau perit..
insyaAllah..aku akan cuba yang terbaik..

well..
AKU TAK GAGAL..
i'll bear that in mind..
aku xdapat medik bukan sebab aku memang xlayak..
in fact,aku dah tersenarai dalam list penentu kut..
it is just not mine..
kuota dah penuh katanya..
 hanya 80 orang yang berjaya melepasi saringan akhir..
so yg condensed,
walau layak,nak buat cemana..
nk sumbat pon da xboleh..
kesian la kt dyorang yg da cm ikan sardin tuh..

takpelah..
at least aku tahu yang aku tak gagal..

aku akan bangkit..
chemistry is not that bad..
bukannya aku xminat chemistry..
in fact aku paling suka masuk lab..
aku akan turn to mood overexcited bila masuk bab experiments..
it's just.....
...
...
...
aku takut mathematics..
salah 1 sebab aku takut nak masuk bidang science n tech ni,
sebab mathematics..
entahlaaa..
dari SPM kut aku babak sket addmaths nih..
alhamdulillah lepas A-
tu pon aku xpercaya..
haha
aku sangat salute pada orang2 yang nak bergelumang dgn numbers..
well done guys!!
hehe

paling penting..
waktu belajar utk course ni hanya 17 jam berbanding medic 24 jam lau xsilap..
xbanding ngn dentist lg..
44 jam dy punya credit hours.. *pengsan!!
aku memang salute giler lah ngn dyorg sbb sanggup nk hadapi smua tu..
kalo aku la,,xtertanggung den..

so,dengan 17 jam ni,
insyaAllah xterasa hectic sangat..
maybe akan memberi aku lebih masa untuk catch up mana2 subjek yg terlambat sket..
maybe juga akan beri aku masa utk enjoy life semasa bergelar pelajar..
kerana lecturers aku pernah ckp
"masa belajarlah masa paling best..just hav to worry bout studies..no other commitment"
so kalo masa study pon life da ntah kemana,,
masa kerja????
hmmmmmmmmm..

thats all for now..
doakan aku kuat..
doakan aku tabah ye..



wallahua'lam..



Sunday, July 28, 2013

Aku Gadis Biasa

Assalamualaikum wbt.

hey u olzz!!
semoga kita semua bersemangat menjalani ibadah di bulan Ramadhan yang mulia ni..
dan berusaha untuk istiqamah pada bulan2 seterusnya..
dalam perjalanan menjadi hamba Allah yang terbaik,,
insyaAllah :)

hmm..xtau la cemana nk start tulis entry ni..
xnak nampak emotional sgt..kwang3

hmmm..

xtaulah knapa..tetibe aku duk terpikiaq pasai mende ni..
sejak dulu lagi sbenarnya.
sejak aku menjejakkan kaki ke skolah yang bertitle AGAMA..
n then masuk U pon yg bertitle ISLAM..

apa dy yg hang duk pikiaq tu farah oiii??!?!?




EXPECTATION

yepp!!expectation..
hmm..
aku xtahu laa..
tapi seyesly memang orang akan letak high expectations kat penuntut2 di tempat2 camni kan?
apa dia yg dyorang expect????

"budak2 skolah agama baik"
......
"budak2 skolah agama tinggi ilmu"
......
"budak2 skolah agama xbuat maksiat"
......
"budak2 skolah agama alim"

and bermacam2 lagi expectations..
sampai aku rasa,,,dyorang pikir student2 skolah agama n bertitle Islam ni xbuat dosa..
dahsyat...

tapi bukanla aku nak cakap dyorang jahat plak..

main piont kat sini,,

KITA SEMUA MANUSIA BIASA

paham tue??

hmm..aku sdiri pon pernah orang expect too high..

"dia anak ustaz ustazah"
......
"dia pelajar skolah agama"
......
"dia study kat USIM"
......
"dia warak"

Subhanallah!!!
wahai anda sekalian..
ketahuilah..
AKU JUGA MANUSIA BIASA
AKU JUGA GADIS BIASA

jangan la pikir aku xpernah buat dosa..

jangan la ingat aku ni macam malaikat..

it's just make me can't be myself..

huhuhu..

kita sebagai manusia biasa memang xlari dari dosa..

in fact,orang yang SEDANG mendekati n mendalami agama ni lagi kuat ujiannya..

aku juga punya 1001 perasaan..

marah,sedih,gembira,and etc..
aku juga punya rasa nk loving2 ke hape..
aku juga punya rasa nk berfesyen bagai walau aku xberani cuba..
aku juga sensitif..
well,semua perasaan perempuan lain ada,aku juga alaminya..
IT IS FITRAH..

so janganla pandang serong kat aku kalo2 tetibe hormon gedik terkeluar ke..

tetibe aku terlebih emotional ke..
tetibe aku terminat seseorang ke..
okay??

tapi aku tak salahkan mereka..

memang la orang akan letak high expectations kepada orang2 yang bertudung labuh,orang2 yang berkopiah,orang2 yang selalu ke masjid,orang2 yang menghafaz al-Quran,orang2 yang belajar agama..
kerana mereka itu sebenarnya menghargai dan menghormati golongan di atas.. 
oleh itu,janganla pulak kita runtuhkan penghargaan mereka tu..
kena menjaga lebih sket lah..




aku cuba..
i'm trying to be better..
i'm trying to do my best..
i'm trying to be a good muslimah..

in fact aku sangat bersyukur dapat blajar kat situ..

kat situ lah aku kenal Islam dengan lebih mendalam..
kat situ lah aku ditarbiah utk menjadi muslimah solehah..
kat bi'ah Islamiah itu lah aku berusaha utk memperbaiki diri..

tapi aku xnafikan kadang2 aku tersasar..

well,iman manusia turun naik kan?
aku juga alami itu..
cuma yang perlu istiqamah ialah usaha untuk menguatkan iman..

hmm..aku xretila nak tulis stail ceramah ke apa..

nak letak ayat2 AQ ke,,hadis ke..
kalo aku terlintas yg bersesuaian,of course aku share..
I just write this in my way..
i'm just being myself..
bukan untuk mencari publisiti ke hape..
tapi aku just tulis apa yg terlintas di hati..
kerana aku pernah terbaca kat satu tempat ni penulis dy kata,,,

"apa yang disampaikan dari hati itu insyaAllah akan sampai ke hati"

so,sorry la kalo ayat2 ku berterabur..hehehe
dan aku sangat berpegang teguh pada motto..

"JUST BE YOURSELF"

tak guna kalo kita cuba menjadi orang lain andai diri kita xbahagia..
just live your life to the fullest..
and let us try our best to be da best muslim n muslimah..
and also a good da'ie ;)




wallahua'lam..

Friday, July 26, 2013

Apabila Hati Berbicara~~

Assalamualaikum wbt.
Keif haaluk??
me??
baru pulih dr penyakit zombie yang melanda sejak result released..
Alhamdulillah..
berkat semangat yg disalurkan parents,sahabat n semua yg mengenali,
Allah telah tiupkan ketenangan utk menghadapi semua ni..
Aku belajar utk redha..
though it is easier said than done..


sebenarnya..
aku nk share something..
main point is...

JANGAN TERLALU BENCI OR TAK SUKA,,NANTI TERSANGKUT!!!



heheh..
xboleh blah kan??

alkisahnye macam ni..
almost 3 tahun yang lalu,tahun 2011,time aku form 5,
ditakdirkan aku berkenalan dgn someone..

woooppsss!!
jangan salah anggap dulu!!

aku pi seminar spm dkt 1 univrsiti ni..
ramai la fasi2 yg handle kitorang..
and that someone,,he was da leader of da programme..

tapi seyesly masa tu aku just tgk dy as a fascilitator..
not more than that..

2 bulan lepas tu lau xsilap..
I happened to meet him again..
masa aku msuk 1 pertandingan sains ni..
asalnya my bestie yg nak jumpa dy..
me just ikut je la..

last2,aku je yang pi jumpa abang tu..
cz my bestie tetibe ad hal..
adoyaiiii..

ya Allah..awkward gila weh..
first time a guy called me..
though just tanya me kat mana masa tu..
haha..dahsyat kan??
selama ni aku just mesej je ngn laki..
tu pon budak kelas aku..
tanya pasal skolah n whatsoevah..
and,he's da first..

lah..call jer??what's da big deal??
woopss!!it was a BIG deal for me..

start from that,kitorang keep in touch..
 (mesej yep!!no calls..aku segan nk bercakap..hua3)
sampai la sekarang..
tanya pasal medik..
tanya pasal tu,tanya pasal ni..
sharing2..

haa...kat sini dah boleh tau yg he's a doc-to-be kan??
ngeh3

to me..
he's like a brother..
aku ni anak sulung..
pastu aku ni pesen x open ngn family..
sgala masalah mmg aku pendam sendiri..
kalo orang lain mesti mengadu kat mak kan..
tapi aku SEGAN nak share bab hati ni ngn parents..haha
sebab tu bila aku dengar lagu LAFAZ YANG TERSIMPAN from inteam tu,,
aku memang terasa..
kwang3

tapi,,
my besties slalu duk kenen-kenenkan abang tu ngn aku..
except sorg ni..
tua katanya..
well,bukan tua dr segi umur..
walau aku rasa 4 tahun tu jauh jaraknye..
bagi org da ok da..
tapi,,sebab style dy cam tua sket..
hihihi

aku pon mmg xde la rasa pelik2..
xde la rasa nk loving2 bagai ke hape..
aku just selesa sharing ngn dy..
DIA FAHAM AKU..
banyak kisah hidup dy yg aku tahu..
banyak kisah hidup aku yg dy tahu..

tapi tapi tapi tapi!!!
tetibe abang doktor tu confess something yg mampu mbuatkan mulutku ternganga..
though dy just cakap camtu je,tapi aku still xsangka benda tu keluar drp dy..

"abg rasa cm nak tunggu farah..tapi xtau sanggup ke tak"

nah!!amekkau!!
kalo korang cemana korang rasa???

aku ni pulak..
nak cakap yg betapa aku kebudak-budakan n xmatured masa tu..
walau dah form 5..
boleh plak aku pi reject on da spot!!
gelabah punya pasal..
JAHAT kan aku??
wuwwuwuwu~~

"adeii..jangan la tunggu..farah xlihat dunia luar lagi..xkenal orang lagi..xkeluar dr rumah lagi..so xleh janji..mana tau kut2 farah terjumpa someone kat luar tu..kesian la plak abg duk tunggu"

hah!!amekkau!!
gila x statement aku..
yes!!aku memang jahat..
cer bayangkan kita kt tempat abg tu..
mau jadik zombie sbulan..

abang doktor tu still bg hint2 gitu..
tapi aku xbagi dy buat cmtu..
contoh..kekadang dy gatal nk nyebut 'dear'
aku cakap jgn panggil 'dear'
panggil kat bini dah la..
kesian kat dy sbb da panggil org lain 'dear'..

hahaha..ya Allah..bila flashback balik,
memang aku sengal!!

aku still tolak,tolak n tolak..
ble dy masuk bab kawen,aku cakap
"xnak la ckp bab ni..me xcukup umo lagi la"
kah3
last2,dy mengalah..
"okay laa..abang xcakap dah pasal ni"
huk3..

so..camtu lah..
kitorang still sharing2 cm dlu..aku pon da xyah risau..
bila aku masuk tamhidi,
kitorang kurang dah contact..
aku busy ngn study aku,
dia busy ngn study dy..
sbulan skali ad la kut mesej..
xsekerap time duk umah dlu..

housemates n roomate aku pon duk sokong me ngn abang doktor tu..
aku pon xtahu knape dyorang kata aku sepadan ngn abang tu..
aiyooo..
aku nafikan.nafikan,nafikan..
sampaila ada satu gosip dekat facebook yg menyentapkan aku..
hah!dah kenape nak sentap kalo xde perasaan???
hmmmmm.....

gosip dy bertunang dengan anak dekan..

mana tak sentap..at least bagitau la kat adik dy ni kan..
hehehehehe..

aku xtau nak kata apa..
takkan la aku nk pi tanya dy betulke dah tunang??
naya aku..
then aku tgk kt FB tu dy nafikan..
korang boleh rasa x perasaan bila tau gosip tu xbetul?
haha..memang aku dah sengal..

pastu kan..pastu kan pastu kan..
sebenarnyaaaa..aku dah xtahu apa perasaan aku terhadap dy sebenarnye..
suka kah??or just jeles sbb abang aku da ada orang nak amik kah??
aku xtahu..

paling parah..aku da xtahu apa perasaan abang doktor tu towards me..
ad sorang ni suggest aku pi tanya abang tu..
oitt!!menyorok bawah meja la aku kalo tanya soalan maut tu..

hmmm..
then aku buat keje gila..
for the first time,,aku ngn sorang kawan ni pi jumpa dy kat hospital universiti..
kira ni first time aku jumpa dy lepas 2 tahun la..
dahsyat x??keje gila kan tu??

tapi jangan salah anggap..
aku jumpa dy tu bukan sebab utama aku pi hospital tu..
sebab utama nak lawat orang sakit la..
kawan aku yg suggest aku jumpa dy..
sbb kawan aku tu pon kenal abang tu dekat program jugak..
so,dy suruh la ajak abang tu teman pi ICU tu..
kononyaa..padahal nak kasi can kat aku..kwang3

okay..
memang aku dah melampaui batas..
ada ke patut pi jumpa llaki kan??
xpernah dibuat la oleh aku yg berusaha nk jadik muslimah solehah ni..
Astaghfirullah..

but,not to worry..
abang tu proffesional..
dy mmg mesra ngn orang..
maybe sbb profession dy as doc-to-be..buat dy jd sorg yg menghormati orang lain..
bercakap pon xkeras..bersopan la kiranya..
tapi bukan lembut cam aww!! tu..hehehe
tapi yang aku ni pi memalukan diri sendiri bila bersemuka ngn dy..
aku xtau nak cakap ap..so aku senyap je..
kawan aku tu yg duk besembang ngn dy time otw to ICU tu..
hahaha..obvious sangat aku awkward..
so xbanyak la aku cakap ngn dy..ktorang jumpa pon xsampai stengah jam..
nak jumpa orang sakit kan..bukan nk dating ke hape..
bear that in mind..
wahahaha..

then masa otw balik tu..
aku ngn kawan aku tu sembang la bab2 jodoh ap sume..
of couse masuk bab aku ngn abang tu..
dy menyedarkan aku la..
sebenarnya..


abang tu not bad pon..
dy baik..
dy sopan..
kira tepati syarat mak2 yg nak menantu sopan nih..hihi
dy faham aku..
dy kenal aku..walaupun xbanyak n xsemua..
of course,,dy faham agama..
aku tau dy sedang menghafaz al-Quran..
walau belum 30 juzuk..but he's trying his best..
tak ketinggalan masa depan cerah la ngn dy..
doktor kan tu..
muehehe..

aku xnafikan pernah terfikir macam mana kalo aku dgn dy betul2..
tapi kalo sebelah pihak je buat apa..
so aku cam dah open-minded la..
xsume orang perfect..
so abang tu bolehla nk dimasukkan dalam list..
kalo tengok kat ciri2 dy tu..

tapi masalahnya sekarang,,
aku dah xtahu apa perasaan abang tu terhadap aku sekarang..
agak2 is he still waiting for me??
wallahua'lam..just wait and see lah..kui3

hmm..ni pesanan utk lelaki di luar sana..
kalo suka,pi la jumpa parents..pinang terus..
duk suka je buat apa..xde hasil..

hmm..betulke aku dah bersedia ni??
AKU TAK TAHU..
andai jodoh..bersedia atau tidak,,kena hadapi jugak..


so you-know-who..if u happened to read this,,please jangan cakap kat me ye..
mau menyorok bawah krusi xkeluar2..
malu wehh!!!
okay??please rahsiakan from me yg sbenarnya dah pernah baca mende ni..

and to my besties,,jangan duk memandai bagitahu dia tentang apa yg me tulis ni..
xtahu dah mana nk mnyorok..
rahsia nih..kita2 aja yg tau..ngeee

ntahlaa..apa yg membuat me tergerak hati nk share ngn korang..
cari nahas btol la..

DIL TO PAGAL HAI..
my heart has gone crazy..


p/s:sory la kalo post ni menjengkelkan korang..
but hey!!this is my blog!!hiiihihihi
jangan marah..gurau2 jerr

wassalam..

Saturday, July 13, 2013

Oops!!I'm 19 Oledy??


Sanah helwah to Me~~
Sanah helwah to Me~~
Sanah helwah to Me..
Sanah helwah to Me!!



Assalamualaikum!!
haha..cam hape nyanyi utk diri sendiri..ngeh3

okay,,today i'm officially 19!!

ohmaiii!!seyesly???

bila masa lak aku umo 18??
tetibe dah 19??

adushh!!begitu cepat masa berlalu..
udah 19 upenye aku nih..
ad org tue ckp aku da tua..
haha..knape??nk meminang ke??kwang3

hum..dengan umur yg semakin bertambah,,
bermaksud semakin pendeklah usiaku di dunia ini..
bermaksud aku semakin menuju ke alam yg seterusnya..
bermaksud semakin suntuk waktu aku di sini..
Allahuakbar..Astaghfirullah..
semoga Kau ampuni dosa-dosaku yg banyak seperti buih di lautan ya Allah..



seyesly,,
birthday kali ni TERSANGATLAH berbeza drp yg sebelum2 ni..
in fact,way too different..

this is da first birthday dalam bulan Ramadan al-kareem..
this birthday,aku alami dgn bermacam-macam perasaan yg melanda..
sebelum ni xde birthday cmni..

sambut birthday??
aku pn da lupa bila last sambut birthday..
masa darjah 6 rsenye last birthday party..
xla party sangat..
makan2 ala2 budak2 ngn kengkawan kt umah jerr..

memang family aku xbuat party ke majlis ke apa ke..
cz aku punyer adik-beradik ramai kut!!
xlarat nk bikin majlis sokmo..
kalo punya girlss ramai xpe la jgk..
ni sume boys except me,mana nk larat..kwang3

so aku da xkisah sangat xbuat event apa2..
da terbiasa..kui3

cukuplah doa n wonderful wishes from my family..
from my great eifjan,
from my teachers,
from my frends all over da world..
ceh!!world la sangat kn..hahah
facebook tu xyah cakap,penuh wall aku ngan wishes..hihihi
but,i prefer doa ekceli..peace!!



birthday kali ni aku jalani dgn seribu satu perasaan..
gembira kerana dpt banyak doa drp sume orang,
tapi dalam masa yg sama sedih kerana 'sesuatu' itu,
juga perasaan dunno-to-mention bila they keep calling me dr.farah.

oh memang aku xtau nk react cemana..
if n only if they knew what had happened to me,
of course they won't call me that..

seyesly ramai giler kott yg panggil aku dgn panggilan tu..
aku pn xtahu bila masa panggilan tu lekat kat bibir dyorang..
paling aku terkejut bila dpt tau budak2 tamhidi just simply mention me as that bila mngumpat o bcakap ttg aku..
see that??aku xtahu pn dyorg bahasakan aku camtu..
fikir2 balik..DAHSYAT GILERR!!

my bestie told me,
"PhD in da making pon ad that title what??"

haha..of course it is not just bout title..
i'm just..u know,,pelik sangat2!!!

how on earth??
aku jer pulak tuh!!
org lain yg memang doc-to-be tu xda plak dyorg panggil camtu..
once again..DAHSYAT GILERR..
hahaha

xpe lah..i'll just nikmati dulu panggilan tu..
aku anggap tu doa drp mereka..
aku pn xpasti lagi hala tuju hidup ni..
tgh mintak doa dan petunjuk dari Allah,
bukan untuk dapat masuk medik,,
tapi untuk sesuatu yang mendekatkan diriku padaNya..

hah!
yang ni pon 1 hal,
aku risik2 la jgk berkenaan course yg aku dpt tu,,
nanti2 lah aku citer ap yg aku dapat..hua3
terkezut tahap meoww aku bila tgk cara pemakaian senior2,
cara hidup dyorang..
jauh jiddan beza ngn lifestyle zaman aku tamhidi medik ni..

well,,bukanla aku nk judge a book by its cover..
but sometimes the cover itself brings da expectations,right..
aku takut sbenarnya..
aku takut kalo2 aku terjebak jd camtu..
aku bukanla kuat sangat..
aku bukanla baik sangat..
kalo digoda2 xmustahil aku jadi cmtu..
na'uzubillah!!

sebab tu aku berharap sangat..
semoga apa yang Allah kurniakan padaku lepasni dapat mendekatkan aku kepadaNya,bukan sebaliknya..in shaa Allah



hum..birthday kali ni jugak aku banyak berendam air mata..
semua perisa ad..
perisa gembira,perisa sedih,perisa touching,
xtau la awat yg senang sgt bikin drama ayaq mata 2,3 hari nih..
kui3..
setiap kali aku dpt love messages drp my besties,
setiap kali tu aku nanges..
yang peliknya,,nangis sambil senyum tuh,
kalo orang tengok konpem cakap aku sewel..haha
subhanallah!!
aku beruntung punya mereka :)
luv u muchos3 my babes!! <3<3<3

xketinggalan,,
birthday present!!
ngeh3..tua2 pn nk present lagi..
aah!!ad i kesah??haha

aku dapat new blouse from my mummy!!
gorgeous banget!!
for me laa..hihi
pluss,,hari ni boleh kira jadik princess la kat umah..
menu pilihan berbuka,aku conquer..
haha..sengal!
ayam golek,puding coklat kastard,coconut shake..
yummeh!!ngeeee..
kerek punya akak!!

hummm..itulah yang terjadi pada birthday aku kali ni..
well,,memang birthday tu just a day,
not more than that..
sebelum ni pon aku biasa je bila birthday,
tapi birthday tahun ni,
bawa seribu satu rasa dalam hidup aku..
maybe aku akan ingat 13 Julai 2013 sampai bila2..


du'a for myself :)
well,,my name is colourful happiness,right??hehe
I'll try my best to be da best Farah Alwani ;)

that's all for now,
wassalam..





Copyright© All Rights Reserved mycolourfulhappiness.blogspot.com