Posts

Showing posts from July, 2013

Aku Tak Gagal

Image
Assalamualaikum wbt..
hmm..tajuknya cm kuat kan.. tapi aku tersangatlah lemah.. aku tersungkur.. lagi sekali aku tersungkur..

that's it.. dgn wujudnya surat yg chantek ini.. aku dengan rasminya keluar dari bidang perubatan..
well,Allah knows better.. maybe medicine is just not my path.. i'm putting my trust on Him..
I know.. I am being sooooo hypocrite.. the worst is,, I'm being hypocrite to myself.. I keep saying to myself :
"aku kuat" "aku redha" "xpe lah..nk wk cmane" "i'll be strong"
ingat semua tu betul ke??
NO
a big no.. of course not..
ingat senang ke.. of course..it is easier said than done.. aku yang alaminya..
sakitnya aku yang rasa.. ya Allah..tak tertanggung rasanya.. sampaikan aku terpaksa menggunakan akal untuk memujuk hati.. hatiku sangat rapuh.. sampaikan hatiku perlukan bantuan akal..
xpe lah hipokrit pon.. untuk sementara.. nana said "time will heals u"
aku yakin..ada hikmah disebaliknya..
honestly.. aku dah puas menangis.. aku dah letih m…

Aku Gadis Biasa

Image
Assalamualaikum wbt.

hey u olzz!!
semoga kita semua bersemangat menjalani ibadah di bulan Ramadhan yang mulia ni..
dan berusaha untuk istiqamah pada bulan2 seterusnya..
dalam perjalanan menjadi hamba Allah yang terbaik,,
insyaAllah :)

hmm..xtau la cemana nk start tulis entry ni..
xnak nampak emotional sgt..kwang3

hmmm..

xtaulah knapa..tetibe aku duk terpikiaq pasai mende ni..
sejak dulu lagi sbenarnya.
sejak aku menjejakkan kaki ke skolah yang bertitle AGAMA..
n then masuk U pon yg bertitle ISLAM..

apa dy yg hang duk pikiaq tu farah oiii??!?!?




EXPECTATION
yepp!!expectation..
hmm..
aku xtahu laa..
tapi seyesly memang orang akan letak high expectations kat penuntut2 di tempat2 camni kan?
apa dia yg dyorang expect????

"budak2 skolah agama baik"
......
"budak2 skolah agama tinggi ilmu"
......
"budak2 skolah agama xbuat maksiat"
......
"budak2 skolah agama alim"

and bermacam2 lagi expectations..
sampai aku rasa,,,dyorang pikir student2 skolah agama n bertitle Islam ni xbuat dos…

Apabila Hati Berbicara~~

Image
Assalamualaikum wbt. Keif haaluk?? me?? baru pulih dr penyakit zombie yang melanda sejak result released.. Alhamdulillah.. berkat semangat yg disalurkan parents,sahabat n semua yg mengenali, Allah telah tiupkan ketenangan utk menghadapi semua ni.. Aku belajar utk redha.. though it is easier said than done..

sebenarnya.. aku nk share something.. main point is...
JANGAN TERLALU BENCI OR TAK SUKA,,NANTI TERSANGKUT!!!


heheh.. xboleh blah kan??
alkisahnye macam ni.. almost 3 tahun yang lalu,tahun 2011,time aku form 5, ditakdirkan aku berkenalan dgn someone..
woooppsss!! jangan salah anggap dulu!!
aku pi seminar spm dkt 1 univrsiti ni.. ramai la fasi2 yg handle kitorang.. and that someone,,he was da leader of da programme..
tapi seyesly masa tu aku just tgk dy as a fascilitator.. not more than that..
2 bulan lepas tu lau xsilap.. I happened to meet him again.. masa aku msuk 1 pertandingan sains ni.. asalnya my bestie yg nak jumpa dy.. me just ikut je la..
last2,aku je yang pi jumpa abang tu.. cz my bestie tetibe ad hal.. …

Oops!!I'm 19 Oledy??

Image
Sanah helwah to Me~~ Sanah helwah to Me~~ Sanah helwah to Me.. Sanah helwah to Me!!


Assalamualaikum!! haha..cam hape nyanyi utk diri sendiri..ngeh3
okay,,today i'm officially 19!!
ohmaiii!!seyesly???
bila masa lak aku umo 18?? tetibe dah 19??
adushh!!begitu cepat masa berlalu.. udah 19 upenye aku nih.. ad org tue ckp aku da tua.. haha..knape??nk meminang ke??kwang3
hum..dengan umur yg semakin bertambah,, bermaksud semakin pendeklah usiaku di dunia ini.. bermaksud aku semakin menuju ke alam yg seterusnya.. bermaksud semakin suntuk waktu aku di sini.. Allahuakbar..Astaghfirullah.. semoga Kau ampuni dosa-dosaku yg banyak seperti buih di lautan ya Allah..


seyesly,, birthday kali ni TERSANGATLAH berbeza drp yg sebelum2 ni.. in fact,way too different..
this is da first birthday dalam bulan Ramadan al-kareem.. this birthday,aku alami dgn bermacam-macam perasaan yg melanda.. sebelum ni xde birthday cmni..
sambut birthday?? aku pn da lupa bila last sambut birthday.. masa darjah 6 rsenye last birthday party.. xla party…