Apabila Hati Berbicara~~

Assalamualaikum wbt.
Keif haaluk??
me??
baru pulih dr penyakit zombie yang melanda sejak result released..
Alhamdulillah..
berkat semangat yg disalurkan parents,sahabat n semua yg mengenali,
Allah telah tiupkan ketenangan utk menghadapi semua ni..
Aku belajar utk redha..
though it is easier said than done..


sebenarnya..
aku nk share something..
main point is...

JANGAN TERLALU BENCI OR TAK SUKA,,NANTI TERSANGKUT!!!



heheh..
xboleh blah kan??

alkisahnye macam ni..
almost 3 tahun yang lalu,tahun 2011,time aku form 5,
ditakdirkan aku berkenalan dgn someone..

woooppsss!!
jangan salah anggap dulu!!

aku pi seminar spm dkt 1 univrsiti ni..
ramai la fasi2 yg handle kitorang..
and that someone,,he was da leader of da programme..

tapi seyesly masa tu aku just tgk dy as a fascilitator..
not more than that..

2 bulan lepas tu lau xsilap..
I happened to meet him again..
masa aku msuk 1 pertandingan sains ni..
asalnya my bestie yg nak jumpa dy..
me just ikut je la..

last2,aku je yang pi jumpa abang tu..
cz my bestie tetibe ad hal..
adoyaiiii..

ya Allah..awkward gila weh..
first time a guy called me..
though just tanya me kat mana masa tu..
haha..dahsyat kan??
selama ni aku just mesej je ngn laki..
tu pon budak kelas aku..
tanya pasal skolah n whatsoevah..
and,he's da first..

lah..call jer??what's da big deal??
woopss!!it was a BIG deal for me..

start from that,kitorang keep in touch..
 (mesej yep!!no calls..aku segan nk bercakap..hua3)
sampai la sekarang..
tanya pasal medik..
tanya pasal tu,tanya pasal ni..
sharing2..

haa...kat sini dah boleh tau yg he's a doc-to-be kan??
ngeh3

to me..
he's like a brother..
aku ni anak sulung..
pastu aku ni pesen x open ngn family..
sgala masalah mmg aku pendam sendiri..
kalo orang lain mesti mengadu kat mak kan..
tapi aku SEGAN nak share bab hati ni ngn parents..haha
sebab tu bila aku dengar lagu LAFAZ YANG TERSIMPAN from inteam tu,,
aku memang terasa..
kwang3

tapi,,
my besties slalu duk kenen-kenenkan abang tu ngn aku..
except sorg ni..
tua katanya..
well,bukan tua dr segi umur..
walau aku rasa 4 tahun tu jauh jaraknye..
bagi org da ok da..
tapi,,sebab style dy cam tua sket..
hihihi

aku pon mmg xde la rasa pelik2..
xde la rasa nk loving2 bagai ke hape..
aku just selesa sharing ngn dy..
DIA FAHAM AKU..
banyak kisah hidup dy yg aku tahu..
banyak kisah hidup aku yg dy tahu..

tapi tapi tapi tapi!!!
tetibe abang doktor tu confess something yg mampu mbuatkan mulutku ternganga..
though dy just cakap camtu je,tapi aku still xsangka benda tu keluar drp dy..

"abg rasa cm nak tunggu farah..tapi xtau sanggup ke tak"

nah!!amekkau!!
kalo korang cemana korang rasa???

aku ni pulak..
nak cakap yg betapa aku kebudak-budakan n xmatured masa tu..
walau dah form 5..
boleh plak aku pi reject on da spot!!
gelabah punya pasal..
JAHAT kan aku??
wuwwuwuwu~~

"adeii..jangan la tunggu..farah xlihat dunia luar lagi..xkenal orang lagi..xkeluar dr rumah lagi..so xleh janji..mana tau kut2 farah terjumpa someone kat luar tu..kesian la plak abg duk tunggu"

hah!!amekkau!!
gila x statement aku..
yes!!aku memang jahat..
cer bayangkan kita kt tempat abg tu..
mau jadik zombie sbulan..

abang doktor tu still bg hint2 gitu..
tapi aku xbagi dy buat cmtu..
contoh..kekadang dy gatal nk nyebut 'dear'
aku cakap jgn panggil 'dear'
panggil kat bini dah la..
kesian kat dy sbb da panggil org lain 'dear'..

hahaha..ya Allah..bila flashback balik,
memang aku sengal!!

aku still tolak,tolak n tolak..
ble dy masuk bab kawen,aku cakap
"xnak la ckp bab ni..me xcukup umo lagi la"
kah3
last2,dy mengalah..
"okay laa..abang xcakap dah pasal ni"
huk3..

so..camtu lah..
kitorang still sharing2 cm dlu..aku pon da xyah risau..
bila aku masuk tamhidi,
kitorang kurang dah contact..
aku busy ngn study aku,
dia busy ngn study dy..
sbulan skali ad la kut mesej..
xsekerap time duk umah dlu..

housemates n roomate aku pon duk sokong me ngn abang doktor tu..
aku pon xtahu knape dyorang kata aku sepadan ngn abang tu..
aiyooo..
aku nafikan.nafikan,nafikan..
sampaila ada satu gosip dekat facebook yg menyentapkan aku..
hah!dah kenape nak sentap kalo xde perasaan???
hmmmmm.....

gosip dy bertunang dengan anak dekan..

mana tak sentap..at least bagitau la kat adik dy ni kan..
hehehehehe..

aku xtau nak kata apa..
takkan la aku nk pi tanya dy betulke dah tunang??
naya aku..
then aku tgk kt FB tu dy nafikan..
korang boleh rasa x perasaan bila tau gosip tu xbetul?
haha..memang aku dah sengal..

pastu kan..pastu kan pastu kan..
sebenarnyaaaa..aku dah xtahu apa perasaan aku terhadap dy sebenarnye..
suka kah??or just jeles sbb abang aku da ada orang nak amik kah??
aku xtahu..

paling parah..aku da xtahu apa perasaan abang doktor tu towards me..
ad sorang ni suggest aku pi tanya abang tu..
oitt!!menyorok bawah meja la aku kalo tanya soalan maut tu..

hmmm..
then aku buat keje gila..
for the first time,,aku ngn sorang kawan ni pi jumpa dy kat hospital universiti..
kira ni first time aku jumpa dy lepas 2 tahun la..
dahsyat x??keje gila kan tu??

tapi jangan salah anggap..
aku jumpa dy tu bukan sebab utama aku pi hospital tu..
sebab utama nak lawat orang sakit la..
kawan aku yg suggest aku jumpa dy..
sbb kawan aku tu pon kenal abang tu dekat program jugak..
so,dy suruh la ajak abang tu teman pi ICU tu..
kononyaa..padahal nak kasi can kat aku..kwang3

okay..
memang aku dah melampaui batas..
ada ke patut pi jumpa llaki kan??
xpernah dibuat la oleh aku yg berusaha nk jadik muslimah solehah ni..
Astaghfirullah..

but,not to worry..
abang tu proffesional..
dy mmg mesra ngn orang..
maybe sbb profession dy as doc-to-be..buat dy jd sorg yg menghormati orang lain..
bercakap pon xkeras..bersopan la kiranya..
tapi bukan lembut cam aww!! tu..hehehe
tapi yang aku ni pi memalukan diri sendiri bila bersemuka ngn dy..
aku xtau nak cakap ap..so aku senyap je..
kawan aku tu yg duk besembang ngn dy time otw to ICU tu..
hahaha..obvious sangat aku awkward..
so xbanyak la aku cakap ngn dy..ktorang jumpa pon xsampai stengah jam..
nak jumpa orang sakit kan..bukan nk dating ke hape..
bear that in mind..
wahahaha..

then masa otw balik tu..
aku ngn kawan aku tu sembang la bab2 jodoh ap sume..
of couse masuk bab aku ngn abang tu..
dy menyedarkan aku la..
sebenarnya..


abang tu not bad pon..
dy baik..
dy sopan..
kira tepati syarat mak2 yg nak menantu sopan nih..hihi
dy faham aku..
dy kenal aku..walaupun xbanyak n xsemua..
of course,,dy faham agama..
aku tau dy sedang menghafaz al-Quran..
walau belum 30 juzuk..but he's trying his best..
tak ketinggalan masa depan cerah la ngn dy..
doktor kan tu..
muehehe..

aku xnafikan pernah terfikir macam mana kalo aku dgn dy betul2..
tapi kalo sebelah pihak je buat apa..
so aku cam dah open-minded la..
xsume orang perfect..
so abang tu bolehla nk dimasukkan dalam list..
kalo tengok kat ciri2 dy tu..

tapi masalahnya sekarang,,
aku dah xtahu apa perasaan abang tu terhadap aku sekarang..
agak2 is he still waiting for me??
wallahua'lam..just wait and see lah..kui3

hmm..ni pesanan utk lelaki di luar sana..
kalo suka,pi la jumpa parents..pinang terus..
duk suka je buat apa..xde hasil..

hmm..betulke aku dah bersedia ni??
AKU TAK TAHU..
andai jodoh..bersedia atau tidak,,kena hadapi jugak..


so you-know-who..if u happened to read this,,please jangan cakap kat me ye..
mau menyorok bawah krusi xkeluar2..
malu wehh!!!
okay??please rahsiakan from me yg sbenarnya dah pernah baca mende ni..

and to my besties,,jangan duk memandai bagitahu dia tentang apa yg me tulis ni..
xtahu dah mana nk mnyorok..
rahsia nih..kita2 aja yg tau..ngeee

ntahlaa..apa yg membuat me tergerak hati nk share ngn korang..
cari nahas btol la..

DIL TO PAGAL HAI..
my heart has gone crazy..


p/s:sory la kalo post ni menjengkelkan korang..
but hey!!this is my blog!!hiiihihihi
jangan marah..gurau2 jerr

wassalam..

Comments

  1. Screenshot. Post these to ur fb timeline. Jahat tak? jahat tak? Muahahaha :p

    ReplyDelete
  2. hahaha..jangan!!!xtau mana nak mnyorok nnti..ngeh3..buang tebiat btol me nih..huk3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Rakan MPP

!!Medic oh Medic!!

My Life in Japan