Posts

Showing posts from November, 2017

Resepi Kuah Kacang Turun Temurun

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Heyy alls!! Haaa ni sebenarnya tiboh terasa nak share resepi turun temurun kuah kacang sebab nak habiskan data yg nak renew satgi LOL. 
Okayss cerita lah dulu, kuah kacang ni ambe belajar dari mummy, mummy belajar dari arwah mek. Setiap kali raya, mummy takkan pernah miss buat kuah kacang ni since dari kecikkk. Even sedara mara pun akan datang rumah cari mende ni sebab katanya sedappp and yes sedappp haha.
Tiap-tiap tahun, aku lah tukang goreng ngan tumbuk kacang. Tapi, pernah satu raya tu, mummy masuk hospital malam raya sebab dehydrated so aku ambik alih masak kuah kacang buat pertama kalinya phewwww and hasilnya alhamdulillah boleh laa dimakan hahaha. Opkos tak sama macam air tangan mummy.
So, tahun ni aku dah kawen (alhamdulillah) then aku rasa aku patut kekalkan resipi turun temurun ni. Plus aku the only daughter in the family. Dannn, experiment aku kali kedua aku test dekat family mertua masa raya haji haritu. Seyeslyy serammm and tak berkeyakinann hahaha se…