102 Days

Bismillahirrahmanirrahim.

Pehhh tetiba kekok nak menulis. Last entry bulan 8 kowt hahaha. And I know the title is somekind of poyo (proud of your own).
Yet just bear that okay? hihihi

Sebenarnya tetiba aja teringat kat blog. Seyesly tetiba. Alang-alang mood dah datang, layankan aje la kan.

hmmm...

Yes, I'm an MPP a.k.a SRC now. In fact, it's 102 days already. Yeah, memang aku kira day by day. Siap buat diari harian kowt. Atas saranan le roomate, SB. Okay juga sebenarnya, as almost everyday kowt ada aja kes yang berlaku. Cuti ke tak cuti ke, exam ke studyweek ke tak kira masa. Ada je benda yang jadi. As for my part la sebagai Exco Akademik & Pembangunan Intelektual ni haa. Geng biro lain, lain pula ceritanya.

Kali ni nak belanja gambar jea. Hmm abehlaa kalo geng MPP tau aku punya blog ni. hahaha


Poster PRK. Cantek kan?? I know. hahahahh
Yang ni geng MPP FST. Yang lawaknya, semua menang. Major faculty in MPP lerr jadinya.
Preparation untuk malam manifesto. Jammed oii kepala otak hari2 macam ni.

Malam manifesto. Kerja gila oii bercakap depan orang ramai tengah bersorak2. Dah laa bantai cakap Jepun..haha
MANIFESTO AKU APA??

"MEMANTAPKAN MANIFESTASI INTEGRASI ILMU NAQLI & AQLI"

1. Akademik : Terus membina intelektual warga USIM agar dapat diimplimentasikan dalam kehidupan seharian.
2. Kesukarelawanan : Memantapkan penggabungan nilai-nilai Islam dan nilai-nilai murni dalam setiap aktiviti yang dijalankan.
3. Projek pembangunan mahasiswa : Melahirkan mahasiswa/i yang lebih aktif dan produktif.

Bila dah jadi MPP dan pegang portfolio masing2, kami gabungkan semua manifesto dan terlahirlah visi dan misi MPP USIM 2015/2016.

Done manifesto night with FST team.


Rapat umum. Sis feeling terlebih. hahaha. Masa ni lari kejap dari seminar iChemS'15..toing3
Geng calon umum dari FST. bersama my bestie.
Rapat umum seyesly mampu hilangkan suara. uhuk3 need strepsils!
Masuk TV. Yang ni precious. haha


Team poster Farah Alwani. Calon UMUM No.5. kih3

First time being a moderator. New experience. Again.
Hari mengundi. With le batchmates. Calon MPP pun rakyat USIM juga..haha
Wednesday 21st October 2015 marks the first day as MPP.

Dan harini, 30 Januari 2016 marks 102 days.
 Bermacam benda yang dah buat, dah lalui, dah kena pada diri. Kes, isu, hentaman, sakit mental, air mata, semangat, pujian, makan grand, blazer, namecard, specialities.
Nak sebut setiap satu tu memang xhabes la kut. Cuma yang pasti penuh kepahitan dan kemanisan. Penuh air mata dan ketawa.
Tapi, itu yang special. ^^

Yang paling susah bila aku kena tukar style penulisan aku..haha
Daripada style funky toing3 akuu tuu kena tukar jadi formal baq hang!!
New thing gilaa bila kena tulis pakai satu titik je..xboleh titik banyak2 macam yang aku tengah tulis ni..haha..pastu tak boleh ayat funky2..kena buang terus aku punya toing3 hahaha..
Yes, those matters..alahaiii

Hari watikah perlantikan MPP.
Nuna & Nazrul. Teammates Biro Akademik & Pembangunan Intelektual.


Cuma yang aku boleh komen, kalo korang taktahu apa yang kami lalui, at least tolongla jangan bash. Seyes yang tu sangat sakit. Kami nak tolong kita semua sebagai pelajar, support la sikit..sobsss
Lagi sakit bila yang bash tuu orang yang pernah ada kat position ni juga.
Aneh.

Tapi, semua cadangan penambahbaikan sangat dialukan. Sebab mungkin ada yang kami tak tersedar kan..
Perlu untuk check and balance.
Douzo~

With SekreMPP time KemPRO haritu. kerja tak jalan oii takde depa nii..


Aku paling pegang kata-kata YDP ( tho selalu je gaduh sebab aku keras kepala sikit nak terima arahan..hahahhh)

"Jangan fikir nak beat mantan. Jangan fikir nak beat sape2. It's you who you should beat. Beat the old you."

"Bersyukurlah andai kamu berasa penat. Itu bermakna kamu buat kerja. Itu bermakna kamu jalankan amanah. Kamu patut risau kalau kamu rasa relax. Something is needed to be checked on."

"Kalau seorang dua pun susah nak handle, cemana nak lead USIM towards better future? Be a good senior. Guide them. Show them the vision. Then they shall see the passion."

Huhuhu..YDP never fails to impressed me with his words. Inspiring much. Bisa tangkap leleh ooo kalo sesi heart to heart ngn dia. Dan aku tak percaya aku tengah puji YDP. Kah3
Benda betul kan? Lek aaa.

Soaring Upwards!

Hmm..still a long journey to go through.
Baru 102 hari berlalu. Banyak lagi hari yang nak kena lalu.
Mohon doa daripada semua untuk aku dan geng MPP yang lain terus dapatkan kekuatan dan dapat jalankan amanah dengan sebaik mungkin.
We need you guys.

"BERSAMA MEMIMPIN PERUBAHAN"


Wallahua'lam.

Comments

  1. Hye sis i found your blog and may i know how nak buat poster mcmtu ? 😀😊

    ReplyDelete
  2. Hye sis i found your blog and may i know how nak buat poster mcmtu ? 😀😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry for my late reply. I just made the poster by photoshop ^^

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Rakan MPP

!!Medic oh Medic!!

My Life in Japan